Proti okoljevarstvenemu soglasju za lakirnico Magna v Hočah ne bo pritožb

Nevladna okoljevarstvena organizacija Alpe Adria Green je kot zadnja, ki je imela možnost pritožbe, sporočila, da se je pogodila z avstrijsko kanadskim podjetjem Magna in ne bo vložila pritožbe zoper okoljevarstveno soglasje, ki ga je izdala Agencija za okolje in prostor Republike Slovenije. Pri ponovnem glasovanju o vložitvi pritožbe je večina članov upravnega odbora glasovala proti pritožbi.

Prejšnji teden je nevladna okojlevarstvena organizacija Slovenski E-forum, ki je prav tako napovedovala pritožbo, z Magno in predstavniki vlade sklenila dogovor o dopolnitvi okoljevarstvenega dovoljenja in tako ni bilo več razlogov za pritožbo. Med zahtevami Slovenskega E-foruma je bilo, da se bo Magna zavezala, da bo omogočila neposredni monitoring okoljevarstvenih podatkov, da bo pri transportu predvsem uporabljala železnico, da bo za tehnološke namene zmanjšala porabo pitne vode iz javnega omrežja in postopno uvedla rabo meteornih voda ter da bo izdelala požarnovarnostni načrt za primer uresničitve najslabšega možnega scenarija.

Tudi nevladna organizacija Umanotera, ki je najprej napovedala pritožbo zoper okojlevarstveno soglasje za lakirnico v Hočah, je prejšnji teden sporočila, da so od podjetja Magne Steyr dobili pisno zagotovilo, da bodo še v prvi fazi zgradili industrijski tir znotraj podjetja in s tem omogočili prevoz tovora po železnici, je sporočila, da ne bo vložila pritožbe.

Po pravnomočnem okojlevarstvenem soglasju bo lahko izdano gradbeno dovoljenje za lakirnico Magne Steyr v občini Hoče – Slivnica in podjetje bo lahko začelo graditi  svoj obrat. Sicer pa je Magna Steyr napovedala, da če do konca septembra ne bo dobila gradbenega dovoljenja, bo svoj projekt izvedla po planu B – na Madžarskem.

M. T.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
delno oblačno
51%
1km/h
40%
25°C
27°
24°
24°
Fri
12°
Sat
14°
Sun
14°
Mon
13°
Tue

TWEET DNEVA

 
WhitePress marketinška platforma za ustvarjanje, distribucijo in analizo vsebin, ki se uporablja predvsem za potrebe digitalnega oglaševanja. Na platformi se lahko oglaševalci in marketinške ...

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.