Septembra Marprom spreminja potek nekaterih mariborskih avtobusnih linij

Marprom, javni zavod, ki v Mariboru zagotavlja varen in udoben javni mestni potniški promet,  je sporočil, da s 1. septembrom uvaja določene novosti, s katerimi želi izboljšati svojo ponudbo in kakovost ter jo približati uporabnikom.

Od 1. septembra dalje bo šest avtobusnih linij po Mariboru speljanih po nekoliko spremenjenih trasah, ob tem pa bodo zaradi pridobitve novih avtobusov na treh linijah tudi izboljšali dosedanjo frekvenco voženj.

Spremenjeni bodo poteki linij avtobusov številka 4 (Studenci), številka 9 (Zrkovci–Dogoše), številka 17 (Ribniško selo–Studenci), številka 18 (Pekre), številka  19 (Šarhova) in nočne krožne linije. Med glavnimi razlogi za spremembo linij je prilagoditev mestnega avtobusnega prometa glede na potrebe občanov. Pri spremembah so tako upoštevali želje nekaterih mestnih četrti in krajevnih skupnosti po boljši dostopnosti oziroma avtobusni povezavi do določenih predelov mesta in ustanov, kot so UKC Maribor, Škofijska gimnazija, I. in III. gimnazija, fakultete v mestu, Ljudski vrt itd.

Marprom hkrati tudi posodablja vozni park mestnega potniškega prometa, saj bo 1. septembra začel uporabljati štiri povsem nove avtobuse, ki bodo razporejeni predvsem na linije 3, 12 in 18.  Na omenjenih linijah tudi izboljšujejo frekvenco odhodov avtobusov: na linijah 3 in 12 z dosedanjih 35 minut v jutranji konici na 25 minut, na liniji 18 pa z 20 minut na 15 minut.

O vseh spremembah  bo Marprom uporabnike mestnega potniškega prometa seznanil tudi s posebno zloženko, ki jo bomo prebivalci Maribora prejeli v domače poštne nabiralnike.

M. T.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
rahel dež
89%
1.5km/h
0%
20°C
21°
19°
19°
Fri
18°
Sat
17°
Sun
17°
Mon
15°
Tue

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA