Si je Šarec pri Golobu za 10.000 evrov kupil službo ministra?

Marjan Šarec
Humorist Serpentinšek,(zajem slike)

Vsake volitve so nepredvidljive. Tako si nekatere politične stranke pred volitvami izposojajo velike količine denarja. Kdo vse je Svobodi pomagal finančno na oblast?

Največji kredit v času volitev je najelo Gibanje Svoboda. Kar milijon in sto tisoč evrov so najeli pri Deželni banki Slovenije (DBS), še 40.000 pa pri Delavski hranilnici. Največje posojilo za 750.000 evrov je pri DBS najeto za dve leti z obrestno mero 2,75 odstotka. Od posameznikov je Gibanje Svoboda zbralo še za 32.000 evrov posojil. Največ so posodili Janja Zorman Macura 10.000 evrov, Klemen Grošelj 9.000 evrov in Irena Joveva 3.000 evrov. Prostovoljnih prispevkov je Gibanje Svoboda zbralo za 302.577 evrov, razkrili so 19 donatorjev, ki so skupaj prispevali 102.547 evrov. Največ, po 15.000 evrov, so primaknili Robert Golob, Otmar Zorn in Andrej Ribič. Sledita Danilo Hovnik s 12.000 in Jože Godec s 10.000.

Je pa Svobodi (baje) posodil denar nekdanji predsednik propadle LMŠ Marjan Šarec in to kar 10.000 evrov. Glede na to, da volivci njegovo stranko LMŠ in njega niso niti povohali in ga poslali na smetišče politične zgodovine, je šarec očitno 10.000 evrov dobro investiral. Postal je namreč kar obrambni minister. Prav zanimivo je, Šarec na volitvah je v Kamniku, dobil le 13% glasov. Celo v lastnem volilnem okraju v Šmarci, je pogorel z le 18% glasov, kar je prvovrstna samota, za človeka, kot je Marjan Šarec, ki je bil nekoč celo Kamniški župan.

Očitno se splača Gobobovim posoditi denar?

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.