Branko Simonovič
Branko Simonovič, slika: DESUS

Poslanec stranke DeSUS Simonovič je Erjavčevo napoved pogovora s posameznimi poslanci označil za nedemokratične metode sodelovanja.

ERJAVEC IMA NEDEMOKRATIČNE METODE

Poslanec Desusa Branko Simonovič je za danes sklical izvršni odbor Desusa Izola, ki se bo seznanil z aktivnostmi po neuspešni konstruktivni nezaupnici. Napoved prvaka stranke Karla Erjavca, da se bo o razmerah posamično pogovoril s poslanci Desusa, tudi z njim, pa  je Simonovič danes označil za nedemokratične metode sodelovanja.

Simonovič, ki predseduje občinskemu odboru Desusa v Izoli, je v današnji izjavi poudaril, da je zanj pomembno mnenje članov odbora, zato se želi pogovoriti z njimi. Erjavec je namreč po četrtkovi seji vodstva stranke napovedal, da se bo po tistem, ko je že govoril z vodjem poslanske skupine Francem Juršo in s poslancem Jurijem Lepom, posebej pogovoril še s poslancema Simonovičem in Ivanom Hršakom. Pišejo Slovenske novice.

Poslanec DeSUS-a se zavzema za to, da bi se pogovorili skupaj, kar bo predlagal tudi Hršaku. To, da bi Erjavec govoril z vsakim posebej, se mu zdijo nedemokratične metode sodelovanja. »Imam občutek, da mu ni mar za program stranke, ampak za to, da ima okoli sebe ljudi, ki so mu lojalni. A je vsak član pomemben,« je bil do Erjavca oster Simonovič.

Naj bi pa poslanec težko glasoval proti predlogom, ki sledijo ključnim točkam programa stranke, so rezultat tudi njihovega koalicijskega delovanja in se zrcalijo v sprejetih proračunih.

PM

Kaj o včerajšnji nezaupnici in nadaljnjem delu v DESUS-u pravi poslanec Simonovič?