Škandal! Direktorica Mirovnega inštituta usmerja migrante in policiste?

žičnata ograja, žica
slika: Svet24

Poglejte kaj delajo tako imenovani nevladniki za naš denar. V Bosni in Hercegovini migrantom razdelijo navodila, kjer je natančno opisana slovenska in evropska zakonodaja. podučijo jih kako naj se ravnajo, ko pridejo v Slovenijo.

Je ta naš denar, ki ga dobi navladna organizacija Mirovni inštitut namenjen za delovanje in usmerjanje ilegalnih migracij na območju republike Slovenije in usmerjanje policistov? Očitno si tako delo predstavlja  “migrantoljubka” direktorica Mirovnega inštituta Katarina Bervar Sternad

Civilna iniciativa proti migrantskemu centru v Beli krajini je včeraj objavila faksimile zaznamka (objavljamo ga ob koncu prispevka), iz katerega je razvidno, da jih je 21. avgusta 2018 ob 19.19 poklicala Katarina Bervar Sternad. Gre za direktorico Mirovnega inštituta Ljubljana, ki je v zasebni lasti, med solastniki je tudi Darko Štrajn iz Črnomlja (zdaj živi v Ljubljani). Inštitut je nadalje solastnik več drugih ustanov, delovali naj bi kot nevladne organizacije in kot takšne so tudi sofinancirane z davkoplačevalskim denarjem, pa tudi iz skladov ostarelega milijarderja Georgea Sorosa, katerega cilj je v Evropo pripeljati čim več migrantov.

Iz zapisnika PP Črnomelj je nadalje razvidno, da se je Bervar Sternadova predstavila kot direktorica Pravno-informacijskega centra nevladnih organizacij (PIC) – tudi ta je v solasti Mirovnega inštituta Ljubljana, in povedala, da so jih poklicali tujci, ki se nahajajo na območju PP Črnomelj. Policiji je dala navodila, da se migranti nahajajo pri naselju Učakovci, vsi pa želijo dati prošnjo za mednarodno zaščito.

V nadaljevanju naj bi na telefon dežurnega policista poslala “GPS lokacijo, kjer se tujci nahajajo”, istočasno je to poslala še na elektronsko pošto PP Črnomelj. V elektronski pošti je posredovala imena in rojstne podatke štirih Afganistancev. Policisti so jih nato prijeli v Učakovcih, pri hiši št. 12. Bervar Sternadova je v elektronski pošti policistom še zagrozila, “da bo v primeru vračanja tujcev v Republiko Hrvaško zoper policiste vložila kazensko ovadbo“. Hkrati so ilegalni migranti na policijskih postajah deležni navodil tudi v arabskem jeziku. Tudi iz tega je razvidno, koga naj v Sloveniji pokličejo za pomoč.

In vse to plačujemo davkoplačevalci. Še enkrat naj zapišemo jasno in glasno. Tu ne gre za begunce. Gre za ilegalne migrante iz t.i. tretjih držav, kjer ne divja vojna. Pri tem gre predvsem za ljudi brez osebnih dokumentov, ki ilegalno prečkajo meje Balkana. Slovenija brez ograj, pa je sedaj prava meka za te migrante, ki jih mora hraniti naša država. 

AVTOMOBILI P.R.
AVTOMOBILI P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
delno oblačno
82%
25%
-7°C
-6°
-7°
-5°
Thu
-3°
Fri
-1°
Sat
1°
Sun
2°
Mon

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA