ŠKANDAL! Dobavitelji elektrike kar tako odpovedujejo pogodbe?

SLIKA: Elektro inštalacije Vidmar
ŠKANDAL! Dobavitelji elektrike kar tako odpovedujejo pogodbe?

Elektrika se na svetovnih trgih draži. Za njeno podražitev so krivi predvsem emisijski kuponi, ki dražijo elektriko, proizvedeno iz fosilnih goriv, porast povpraševanja in s tem dvig cen zemeljskega plina in zastoji pri dobavah plina iz Rusije. Torej poenostavljeno fosilni viri dražijo elektriko. Piše portal OS.si

Odpoved elektrike, kar tako za hec?

Nekaj nepredstavljivega se dogaja. Priča smo odpovedi pogodb s strani dobavitelja električne energije vsem svojim naročnikom. Prvi, ki so svojim pogodbenim odjemalcem poslali odpoved pogodbe, je bilo podjetje Elektro prodaja E.U., ki je, kot smo poročali pred dnevi, svojim odjemalcem postavila celo zgolj 3 dnevni rok, da najdejo novega dobavitelja, v nasprotnem primeru bodo zahtevali odklop električne energije. Tej praksi je sledilo tudi podjetje Sonce energija d.o.o. iz Ljubljane, ki je svojim odjemalcem poslalo obvestilo, da odpovedujejo pogodbo za dobavo električne energije.


osnutek odpovedi

Njihovi naročniki so tako skoraj čez noč ostali brez dobavitelja, čeprav vedo, da je v treh dneh menjati dobavitelja praktično nemogoče. V najboljšem primeru uporabniku uspe zamenjati dobavitelja v 14 dneh.

Zanimivo je dejstvo, da recimo podjetje Sonce, deluje še naprej in še vedno nudi dobavo električne energije. . na svoji spletni strani v času nastajanja tega članka, še vedno ponujajo dobavo električne energije.

Zakaj odpovedi pogodb v tako kratkem času, da si odjemalec sploh težko najde drugega dobavitelja? Zakaj še vedno iščejo nove odjemalce? Komu bodo prodali že zakupljeno energijo? Na ta vprašanja vedo odgovore verjetno le oni sami.

P.M.

 

VREME

Maribor
delno oblačno
86%
1.5km/h
31%
19°C
21°
18°
20°
Sat
17°
Sun
16°
Mon
16°
Tue
16°
Wed

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.