ŠKANDAL! Dobavitelji elektrike kar tako odpovedujejo pogodbe?

SLIKA: Elektro inštalacije Vidmar

Elektrika se na svetovnih trgih draži. Za njeno podražitev so krivi predvsem emisijski kuponi, ki dražijo elektriko, proizvedeno iz fosilnih goriv, porast povpraševanja in s tem dvig cen zemeljskega plina in zastoji pri dobavah plina iz Rusije. Torej poenostavljeno fosilni viri dražijo elektriko. Piše portal OS.si

Odpoved elektrike, kar tako za hec?

Nekaj nepredstavljivega se dogaja. Priča smo odpovedi pogodb s strani dobavitelja električne energije vsem svojim naročnikom. Prvi, ki so svojim pogodbenim odjemalcem poslali odpoved pogodbe, je bilo podjetje Elektro prodaja E.U., ki je, kot smo poročali pred dnevi, svojim odjemalcem postavila celo zgolj 3 dnevni rok, da najdejo novega dobavitelja, v nasprotnem primeru bodo zahtevali odklop električne energije. Tej praksi je sledilo tudi podjetje Sonce energija d.o.o. iz Ljubljane, ki je svojim odjemalcem poslalo obvestilo, da odpovedujejo pogodbo za dobavo električne energije.

osnutek odpovedi

Njihovi naročniki so tako skoraj čez noč ostali brez dobavitelja, čeprav vedo, da je v treh dneh menjati dobavitelja praktično nemogoče. V najboljšem primeru uporabniku uspe zamenjati dobavitelja v 14 dneh.

Zanimivo je dejstvo, da recimo podjetje Sonce, deluje še naprej in še vedno nudi dobavo električne energije. . na svoji spletni strani v času nastajanja tega članka, še vedno ponujajo dobavo električne energije.

Zakaj odpovedi pogodb v tako kratkem času, da si odjemalec sploh težko najde drugega dobavitelja? Zakaj še vedno iščejo nove odjemalce? Komu bodo prodali že zakupljeno energijo? Na ta vprašanja vedo odgovore verjetno le oni sami.

P.M.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.