Skokovito naraščanje okužb. Ljubljana pa absolutni rekorder! Preverite za vašo občino!

koronavirus, okuženost
koronavirus Slovenija

Število potrjenih okužb vztrajno raste in je že deseti dan zapored višje kot pred tednom dni. Delež pozitivnih testov znaša kar 39 odstotkov.

Potem, ko so k okužbam pripomogla novoletna veseljačenja predvsem v Ljubljani, številke na novo okuženih spet letijo v nebo.  Po podatkih sledilnika za covid-19, ki jih ta pridobi od NIJZ, se v bolnišnicah zdravi 542 covidnih bolnikov, od tega jih 158 potrebuje intenzivno oskrbo. Zaradi koronavirusne bolezni je včeraj umrlo šest ljudi. Od začetka epidemije je boj z boleznijo covid-19 izgubilo 5.629 ljudi. 

Neverjetno se okužbe hitro širijo v Ljubljani, samo včeraj je bilo tam kar 627 dnevnih okužb, kar predstavlja v tedenskem prirastu kar +75% in je daleč največji rekord. Kar lahko pripisujemo Jankovičevim “kuhančkom” in novoletnem drenjanju ob ognjemetu.

Za primerjavo, v Kopru je bilo odkritih 122, Celju 112, v Kranju 113,  v Mariboru 90, na Jesenicah 84, v Idriji 81,v Domžalah 78novih okužb.

V Sloveniji so včeraj ob 10.557 PCR-testih potrdili 4.068 primerov okužbe z novim koronavirusom. To je 2.205 primerov več kot prejšnji torek, ko so ob opravljenih 5.334 PCR-testih potrdili 1.863 okužb. Dnevno število potrjenih okužb je tako prvič po sredini novembra preseglo štiri tisoč. 

Preverite okužbe za vašo občino

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.