Vas zanima kakšne plače imajo zaposleni na nacionalni RTV? Preverite!

RTV Slovenija
RTV Slovenija, slika: v Fokusu

Na naši nacionalna RTV, katero plačujemo praktično vsi mi, se najvišje plače zaposlenih gibljejo okoli 4.500 evrov bruto. 

Kakšne plače imajo na RTV?

Z nacionalne RTV so portalu Siol.net posredovali podatke o 50 najvišjih izplačanih bruto plačah za mesec september, oktober in november za preteklo leto, z vsemi dodatki, razen z dodatkom za delovno dobo, saj gre, kot so zapisali, za osebni podatek. Takšno navajanje podatkov je precej nenavadno, celo zavajajoče. tako da so plače s spodnje tabele še nekoliko višje. 

Najvišjo plačo na nacionalki je novembra prejel odgovorni urednik razvedrilnega programa Vanja Vardjan, in sicer je ta znašala 4.624 evrov bruto. Sledi odgovorni urednik radijskega programa za tujo javnost Darko Pukl s 4.605 evri. Na tretjem mestu je pristal Robert Apollonio, odgovorni urednik televizijskega programa za italijansko narodno skupino. Novembra je prejel 4.559 evrov bruto plače. Generalni direktor RTVS Andrej Grah Whatmough se je s 4.463 evri bruto plače znašel na petem mestu. Piše siol.net.

Tu je 50 najbolje plačanih delavcev na RTV, brez upoštevane delovne dobe. Podatki so za bruto plače za mesec november 2021, (vir RTV, slika Siol.net)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.