Skrajno-levičarski aktivist postal predsednik programskega sveta RTV?

Novi predsednik programskega sveta RTV Goran Forbicijo
Renato Brudar za portal Domovina.je: Svoboda Roberta Goloba je v celofan zavita, dodelana verzija tistega, kar levi aktivisti imenujejo "janšizem".

Pa se je zgodilo. Uboga nacionalna televizija se je popolnoma nagnila v levo. Pod krinko besed predsednika vlade: “politiko ven iz RTV”, so na čelo predsednika programskega sveta RTV dali skrajnega levičarskega aktivista Gorana Forbicija.

Novi svet Radiotelevizije Slovenija se je sestal na ustanovni seji. S 15 glasovi za, so svetniki za predsednika sveta izvolili Gorana Forbicija, ki je bil imenovan na predlog Varuha človekovih pravic. Za njegovo namestnico so izvolili generalno sekretarko Društva novinarjev Slovenije Špelo Stare, ki jo je imenoval Informacijski pooblaščenec. Sestava in predlogi za imenovanje članov Sveta RTV  pa večji del iz aktivističnih logov, ki vedrijo pod plaščem NVO, ki pa so izpostave določenih levo usmerjenih strank. Temu se reče »uspela« revolucija in še več dokončna “depolitizacija” in enobarvno in enosmerno  vodenje v prepad.  Proti »grškemu« scenariju. 

Vsa levičarska smetana je tako v novem svetu RTV, zbrana na enem mestu. Od tistih, ki so glasno sodelovali pri protestih prejšnje vlade, do tistih ki so se množično napajali z državnim denarjem, do takih, ki nimajo pojma kaj je to televizija, do kriljenja in žuganja znanega med osamosvojitvenega strahopetneža Saša Hribarja. Se pa najdejo tudi taki, ki so pogosti znanci in obiskovalci vogalnih lokalov okoli RTV-ja. Tako smo zdaj dobili javno RTV, katere vodilni organ, programski in še nadzorni, sestavljajo skrbno izbrani ideologi (levice), kšeftarji in hišna druga novinarska liga, pod krinko “depolitizacije” (“normalizacije”) in “stroke” pa smo pristali na pragu enoumja ter skrajnih (levih) političnih stališč. Piše Požereport.

Ideološko “nevtralni” Goran Forbicio

Kaj pa se bo zgodilo z gledalci TV Slovenija in poslušalci radia Slovenija? Na radiu kakšnih posebnosti ni za pričakovati. Radio Slovenija, ob poplavi predvsem Odlazkovega radijskega imperija, se ni bati, da bi prišlo do drastičnih sprememb. A televizija, to je povsem nekaj drugega.  Pričakujemo lahko neke vrste revanšizem pluralnosti, katero je uvajalo sedanje vodstvo TV Slovenija. Oddaje, kot so bile Arena, pričevalci, intervju in podobno se verjetno bližajo svojemu koncu. Prihaja enoumje in želja po prevladi. Novi člani programskega sveta, pa so tako in tako že navajeni, da denar prihaja iz države. Tokrat iz našega žepa.

Levo aktivistično krilo Levice bo tako imelo pisarno kar v naši RTV hiši?

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.