Skrivalnice Roberta Goloba! Kje so računi iz družinskega izleta v Bruselj?

Rober Golob s sinom. Slika Požareport

Robert Golob v Bruselj na evropski vrh pripeljal tudi 9-letnega sina. Kasneje so zaokrožile fotografije, ki kažejo predsednika vlade, kako se s sinom sprehaja po Bruslju. Predsednik vlade je dejal, da je pot sinu plačal sam. A dokazov o tem še vedno ni.


Na našem portalu e-maribor.si še vedno pričakujemo dokazila, da je Robert Golob v resnici peljal sina v Bruselj “na lastne stroške”. Vprašanja in zaprosilo po dokazih smo poslali na kabinet predsednika vlade. Odgovorov do danes še nismo prejeli. Golobu smo postavili naslednja vprašanja:

1. Ali je Predsednik vlade na pot v Bruselj vzel le svojega mlajšega sina, ali tudi hči in starejšega sina?

2. Ali so zaradi tega, ker je predsednika vlade na poti spremljal njegov sin, oziroma več njegovih otrok, nastali kakršnikoli stroški, ki bremenijo davkoplačevalce?

2. V kolikor niso, ali lahko predložite kakršnikoli dokazilo, s katerim bi bilo mogoče dokazati, da je stroške poti res prevzel predsednik vlade osebno?

3. Ali sta predsednik vlade in njegov sin, lahko tudi več njegovih otrok, skupaj potovala z vladnim letalom? Kakšni stroški so pri tem nastali v zvezi s prevozom sina, ali več njegovih otrok iz Slovenije v Bruselj?

4. Ali sta predsednik vlade in njegov sin, ali več njegovih otrok,  skupaj bivala v hotelu v Bruslju? Kakšni stroški so nastali v zvezi z bivanjem? 

5. Se je predsednik vlade sam prevažal po Bruslju s črnim enoprostorcem in policijskim spremstvom na motorjih, ali je bil z njim tudi sin, ali več njegovih otrok?

Golobovi so se ob tem zavili v molk. Na njemu ljubem portalu 24ur se je kmalu pojavil članek, ki zveni, kot da so ga pripravili vladni strategi in ga plasirali v svoje biltene. Povzemali so predvsem izjave, ki jih je premier dal za STA. Naslov je bil: Zdaj se moram prilagajati urniku in se tudi družina prilagaja mojemu urniku”v članku pa so zaupljivo in na prvo žogo povzeli Golobovo izjavo za STA, ko je rekel, da bo na službenih poteh družina še naprej ob njem, da pa mu je popolnoma jasno, da mora stroške zanjo poravnati sam, s čimer nima nobenega problema.

Mi še vedno čakamo konkretne odgovore glede plačil nastanitve v Bruslju za Golobove otroke. In dokler odgovora o teh plačilih ne bomo prejeli, bomo vztrajali vsak sleherni dan. Če drugače ne, tudi s pomočjo informacijske pooblaščenke.

VREME

Maribor
delno oblačno
94%
0.5km/h
45%
11°C
13°
10°
11°
Sat
12°
Sun
13°
Mon
14°
Tue
12°
Wed

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.