Skrivnostna smrt Jurija Pinterja, glavne priče v procesu proti Ruparju, ki ostaja skrivnost!

Jurij Pinter, slika Požareport

Sorodniki in tisti, ki so Jurija Pinterja dobro poznali, so prepričani, da so Pinterja ubili in da so ga umorili najeti profesionalni morilci.

Kot piše Požareport, naj bi morda  človeka, ki je bil kronska priča v procesu proti Pavlu Ruparju, in glavni lobist v procesu Magne Stajer, Jurija Pinterja morda ubili? Kako in zakaj je umrl 68-letni Jurij Pinter tako ostaja zavito v globoko skrivnost. Po mnenju nekaterih, recimo – pred leti – znanega sindikalista Rastka PlohlaPtujčana in dolgoletnega predsednika Neodvisnih sindikatov Slovenije, je bilo v teh 28 letih, po koncu vojne za Slovenijo in 28 letih slovenske tranzicije, v Sloveniji umorjenih ali likvidiranih približno 250 ljudi. Umorjenih ali likvidiranih v boju za oblast, državno premoženje ali denar.

Bojan Požar:”Nekaj mesecev po skrivnostni smrti lobista Jurija Pinterja me je poklical tudi sindikalist Rastko Plohl in dejal, da sploh ne vem, s kom ali čim sem imel opravka, ko sem pisal o Magni Steyr. In mi čestital za pogum,” je zapisal Bojan Požar.

Sorodniki in tisti, ki so Jurija Pinterja dobro poznali, so prepričani, da so Pinterja ubili in da so ga umorili najeti profesionalni morilci. Truplo umrlega poslovneža je našla njegova sestra, ki se je tisto nedeljo odpeljala k njemu na dom, ker jo je čudilo, da se ji brat ni oglasil na telefon, čeprav sta bila dogovorjena, da se slišita in vidita. Jurij Pinter je bil sicer po rodu iz Bohove, zaselka v Hočah. Ko je Pinterjeva sestra vstopila v njegovo hišo, je šokirana videla ležati bratovo truplo na tleh, na njem pa je bilo že polno ličink. Na glavi je videla razpadajoče rane, ki pa so jih policisti kasneje pripisovali nerodnemu padcu. piše Požareport.

je pa bil pa Hočan Jurij Pinter, tudi ključna priča v procesu proti Pavlu Ruparju, kot da bi vedel, da bo u8mrl,  naj bi si hotel olajšati svojo vest in je nekaterim ljudem (imena hranimo v uredništvu) povedal da je na sodišču krivo pričal in da Rupar ni sprejemal nobene podkupnine. Denar 40.000 evrov, naj bi Pintar (neuradno) zadržal za sebe. Verjetno, kot nagrado. Dokumenti (ček) ki je bil predočen na sodišču, kot dokaz, naj bi bil prav tako ponarejen. 

In zanimivo, poslovna in politična zgodba z Magno v Hočah, ki jo je začel ravno Pinter leta 2007, je spet kulminirala spomladi 2017, skoraj eno leto in pol pred njegovo skrivnostno smrtjo.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.