Skupinske odškodninske tožbe zoper Jurasovo, Baboska in RTV Slovenija?

Slovenska vojska slika: portal SDS

V Sindikatu vojakov Slovenije poudarjajo, da sindikat ne more in ne bo obtožil nikogar, ker gre v tožbah za povzročeno škodo pripadnikom Slovenske vojske zaradi razžalitve in ne sindikata kot takega.

ODŠKODNINSKE TOŽBE ZARADI ŽALJENJA SLOVENSKE VOJSKE

Sindikat Slovenske vojske se je odločil, da bo vsem brezplačno zagotovil odvetnika za odškodninske tožbe. Po besedah predsednika sindikata bi moral tak ukrepi delovati učinkovito in preventivno. Člani Sindikata Slovenske vojske in pripadniki Slovenske vojske so se množično – med njimi več sto pripadnikov odzvali na poziv sindikata k vlaganju odškodninskih tožb zoper Jadranko Juras, RTV Slovenija in Dejana Baboska. “Pooblastila za odvetnika še prejemamo in v sindikatu upamo, da bomo dosegli število vsaj dva tisoč, saj bodo le tako dosegli želen učinek,” so dejali v sindikatu.

[color-box color=”blue”] V sindikatu upajo na še množičnejši odziv še posebej zato, ker Jurasova v odzivu na poziv sindikata v oddaji Tema dneva, celo zanika izrečeno in na svojem Facebook profilu utemeljuje upravičenost svoje izjave. Jurasova tako svoje besede celo zanika, namesto da bi se javno opravičila, kot sta to že storila RTV Slovenija naslednji dan in Dejan Babosek po nekaj dneh od svojega kričanja “izdajalci” na pripadnike Slovenske vojske.[/color-box]

Ker v kazenskem pregonu zoper Baboska po pol leta preiskava kaznivega dejanja še ni zaključena, ne vidijo smisla, da bi kazensko preganjali Jurasovo in RTV Slovenija, zaradi razžalitve s sporno izjavo. Menijo, da bodo z množičnimi odškodninskimi tožbami dosegli več in bodo bolj učinkovito preventivno zaščitili ugled pripadnic in pripadnikov Slovenske vojske, piše Nova24TV.

PM

VREME

Maribor
oblačno
92%
100%
13°C
14°
12°
12°
Wed
12°
Thu
14°
Fri
12°
Sat
11°
Sun

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.