Slak z vsemi topovi nad ministra Hojsa. Odzivi: “Slak se na zakone in pravo razume, kot krava na sedlo”

POP TV - PRO Plus
Slika: demokracija

Uroš Slak novinar komercialne “levičarske” POP TV se ponovno smeši. Tako kot ga je pred nekaj dnevi postavila na realna tla Aleksandra pivec, ga je sedaj minister Aleš Hojs- Slak pa kot ubogi otročiček brez znanja ne ve kaj je prav in kaj ne.

POP TV z vsemi topovi nad ministra Hojsa

Slak se na zakone in pravo razume kot krava na sedlo, tako je na twitterju zapisal novinar Vinko Vasle. in že zdrava kmečka pamet, ki jo očitno ne premorejo na POP TV, pove da v obravnavanih “živih” postopkih, ki jih usmerja tožilstvo, minister nima pristojnosti, v zaključenih pa jih ima. In vsi primeri, nad katerimi sedaj renči Slak, so zaključeni. Uroš Slak je sicer po izobrazbi pravnik. Celo nesporna pravna avtoriteta dr. Boštjan M. Zupančič je dejal, da je odredba Hojsa popolnoma zakonita, a strokovnjakov s kompetencami na POP TV ne bodo vabili, saj potrebujejo tiste, ki bodo vladajočo oblast zagotovo kritizirali. Zato je tudi Slak zgrešil bistvo problema.Seveda bo komercialna levosučna televizija POP TV sedaj to zgodbo nabijala in pogrevala, iskala iglo v kopici sena, saj se ena od odrejenih preiskav tiče prav medijske družbe Pro Plus, lastnika POP TV in sicer gre za domnevno zlorabo prevladujočega položaja družbe pri televizijskem oglaševanju. Ne pozabite, vsako slovensko gospodinjstvo zaradi prevladujočega in skoraj monopolnega nadzora kabelskih operaterjev v lasti družbi Telemach, mora plačevati štiri evre za priključek, da lahko spremlja programe v lasti družbe Pro Plus. Letno zaslužijo samo zaradi tega dobrih 32 milijonov evrov.

https://twitter.com/AntonStihec/status/1293281105404211200

Zanimivo pa je tudi to, da se Slak ni vmešaval, ko je revizijo nadzora zahteval  Aleš Zalar, ki je odredil nadzor nad delom Okrožnega državnega tožilstva v Ljubljani, finančno ministrstvo je v času Cerarjeve vlade zahtevalo večji nadzor nad delovanjem slabe banke, i Anje Kopač Mrak je zahtevala revizijo v primeru koroških dečkov, ministrica za notranje zadeve v Cerarjevi vladi Vesna Györkös Žnidar, je celo odredila nadzor nad delom Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU). Uroš Slak, javno vprašanje za vas (vprašanje je bilo poslano tudi novinarju POP TV osebno): “Kje ste bili s svojim bevskanjem in skakanjem v besedo takrat?”

Sprenevedanje levosučne televizije je nedopustno, zavajajoče do njenih gledalcev in nedostojno novinarskemu poklicu!

MG


.

VREME

Maribor
oblačno
77%
3.6km/h
100%
9°C
11°
8°
8°
Wed
4°
Thu
4°
Fri
5°
Sat
9°
Sun

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.