Slovenci so jasni! Kršitelje Covid ukrepov je potrebno kaznovati

Podjetje Parsifal je med 7. in 9. decembrom izvajala javnomnenjsko raziskavo o podpori kaznovanja kršiteljev omejevalnih ukrepov in prišla do zanimivih ugotovitev.

Kršitelje Covid ukrepov je potrebno kaznovati

Kar 78,8 odstotka vprašanih meni, da bi morali kaznovati kršitelje ukrepov za omejevanje širjenja epidemije covid-19, od tega jih je 42,1 odstotka vprašanih za dosledno kaznovanje kršiteljev, 36,7 odstotka anketirancev pa podpira kaznovanje z določenimi izjemami. Le 18,8 odstotka Slovencev je proti vsakršnemu kaznovanju, 2,5 odstotka vprašanih pa se jih ni izjasnilo.

V primerjavi z oktobrsko anketo je delež tisti, ki podpirajo strogo kaznovanje padel za okoli 5 odstotkov, se je pa občutno povečal (za 10,6 odstotnih točk) delež tistih, ki so za kaznovanje z nekaterimi izjemami. Prav tako je padel delež zagovornikov nekaznovanja in sicer iz 24,7 na 18, 8 odstotka.

Upajmo, da bodo kazni streznili vse tiste, ki kršijo Covid ukrepe, medtem, ko se Slovenija spopada z vse večjo okuženostjo.

PM

VREME

Maribor
delno oblačno
42%
2.1km/h
40%
28°C
29°
27°
28°
Tue
19°
Wed
14°
Thu
16°
Fri
18°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.