Slovenija išče žensko, ki je na Krvavcu pomagala otroku, da ni padel s sedežnice. Policija prosi za pomoč!

Slika: policija

Policija išče žensko, ki je na Krvavcu pomagala otroku, da ni padel s sedežnice.

Pomagajte najti pogumno žensko

Policisti so danes nadaljevali s poizvedovanjem o osebah, ki so na Krvavcu otroku včeraj pomagale pred neizbežnim padcem s sedežnice. Iz zbranih podatkov izhaja, da je v reševanju sodelovalo deset oseb. Tri osebe so bile na sedežnici, sedem pa pod njo. Prav vsak posameznik je bil v tistem trenutku ključen, da ni prišlo do tragedije. Zato bo Policijska uprava Kranj v skladu s Pravilnikom o priznanjih policije zanje predlagala podelitev medalje policije za požrtvovalnost, RTC Krvavec pa bo vsem vpletenim omogočil enodnevno brezplačno smuko in kosilo na Plaži Krvavec.

Včeraj še neznani moški, zanj sedaj vemo, kdo je, ki je skupaj z odraslo žensko ujel in dlje časa zadrževal otroka pred padcem v globino, se je policiji danes javil sam. Gre za državljana Slovenije, ki je včeraj smučal na Krvavcu. Poleg njiju je bila na sedežnici še ena deklica, ki je v okviru svojih zmožnosti tudi pomagala držati otroka.

Pod sedežnico pa je reševalno mesto s postavljanjem mreže, ki se sicer uporablja za varovanje in ločevanje smučarskih prog, ustvarilo 7 posameznikov. Med njimi so bili delavci na smučišču, naključni mimoidoči in policist.

Deset ljudi torej, ki so bili v zelo stresni situaciji zelo prisebni in so v skupinskem duhu odigrali vlogo življenja. Rešili so življenje drugemu, za kar jim iskreno čestitamo tudi v imenu našega uredništva.

MG


VREME

Maribor
delno oblačno
57%
40%
27°C
28°
25°
25°
Tue
19°
Wed
14°
Thu
16°
Fri
18°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.