slika: metkovic-news.com

Ob razmerah, ki uhajajo izpod nadzora, bo Slovenska vojska po poročanju STA v ponedeljek na pomoč policiji poslala dodatnih 35 vojakov, ki bodo v mešanih patruljah in opazovalnicah delovali na območju Policijske uprave Koper, pri svojem delu pa bodo med drugim uporabljali opremo za opazovanje in tudi oklepna vozila.

Ali nevladne organizacije migrantom nastavljajo hrano v gozdovih?

Italijanski notranji minister Matteo Salvini sicer že leto dni vztraja pri politiki zaprtih pristanišč za ladje nevladnih organizacij z migranti. Ladja Aquarius je morala na primer decembra lani zaradi pritiska več držav končati vlačenje migrantov iz Sredozemskega morja proti Evropi, pred tem ji je uspelo uvoziti prek 30 tisoč ilegalcev.

V Sloveniji, po drugi strani, ne le, da ne ščitimo meje, nevladne organizacije, ki spodbujajo ilegalne migracije, so v veliki meri financirane iz denarja davkoplačevalcev, tako da bi lahko rekli, da gre pravzaprav kar za paravladne organizacije. Te migrante vabijo s pravnimi nasveti, kako izkoristiti azilni postopek, zdaj pa s terena prihajajo celo fotografije hrane, ki jo ilegalcem nastavljajo takšne organizacije!

Policisti iz Ilirske Bistrice so, ta konec tedna prijeli več kot 120 ilegalcev, pri Šembijah pa so policisti odkrili tudi tabore, kjer se je nahajalo večje število ilegalcev, a so nato uspeli prijeti le dva. Med prijetimi je bilo največ, skoraj sto, Afganistancev, preostali pa so bili iz Pakistana in Bangladeša. V taborih bi se lahko nahajalo do dvesto ilegalcev. Kot navaja STA, pa so bili zasedeni tudi policisti ljubljanske in murskosoboške policijske uprave. Na območju PU Ljubljana so v zadnjih 48 urah v naselju Krka na območju Grosuplja prijeli štiri ilegalce iz Bangladeša, ki so zaprosili za mednarodno zaščito, na območju PU Murska Sobota pa so v zadnjih 24 urah prijeli tri Iračane, ki so bili odvedeni v azilni dom v Ljubljani. Piše portal Nova24.

M.G.