Slovenija predstavljena kot atraktiva turistična destinacija kitajskim turistom

V kitajskem mestu Xi`an, ki je glavno mesto severozahodne Kitajske Province Shaanxi, že četrtič zapored poteka mednarodni turistični sejem Xi`an Silk Road International Tourism Expo (XSRITE). Sejma, ki poteka med 4. do 6. avgustom 2017, se bo udeležila mariborska delegacija in podjetja SHS Aviation in FlyVLM, ki bosta promovirali letalske povezave med Kitajsko in Evropo, podjetje HIT d.d. s predstavitvijo igralniške dejavnosti ter Zavod za turizem Maribor – Pohorje (ZTMP), ki bo poskrbel za turistično predstavitev Maribora in Slovenije.

Na turističnem sejmu XSRITE 2017 bodo poslovna srečanja s predstavniki organizatorjev potovanj in turističnih agencij in predstavitve turističnih destinacij. Osrednji temi, s katerimi se bo predstavil Maribor in Slovenija, bosta vinski in športni turizem.

O obisku mariborske delegacije v enem najstarejših kitajskih mest Xi`anu poročajo tudi kitajski mediji. Navajajo, da je cilj delegacije vzbuditi zanimanje kitajskih turistov za Slovenijo kot varno, zaželjeno, zdravo in zeleno destinacijo, s privlačno in kakovostno turistično ponudbo, ki se nahaja v srcu srednje Evrope, v bližini znanih Evropskih mestih, kot so Dunaj, Budimpešta, Benetke in Milano. Povzemajo tudi direktorico Zavoda za turizem Maribor – Pohorje, Doris Urbančič Windisch, ki je našo državo opisala, kot varno, gozdnato in zeleno, da je povsod v Sloveniji pitna voda, svež in neosnažen zrak ter ponudba doma pridelane ekološke hrane.

J. L.

.

VREME

Maribor
oblačno
75%
2.6km/h
100%
9°C
11°
8°
8°
Wed
4°
Thu
4°
Fri
5°
Sat
9°
Sun

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.