Slovenski kmetje spet na okopih. Tokrat pripeljali tudi gnoj!

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Razočarani slovenski kmetje so se ponovno zbrali na protestih, da bi izrazili svoje nezadovoljstvo z razmerami v kmetijstvu.  Bo znova potreben vseslovenski kmečki punt?

Kmetje so tokrat svoje nezadovoljstvo izkazali v Celju in na Ptuju, pa tudi v Kranju, Murski Soboti in Gornji Radgoni. V znak protesta so s seboj pripeljali tudi gnoj. Dogodki so se odvili tudi v Gornji Radgoni, skupno pa je bilo na protestih opaženih več kot 60 traktorjev, opremljenih z transparenti in gnojem, kar simbolizira njihovo nezadovoljstvo in opozarja na možno prihodnost, kjer gnoj ne bo več del kmetijske prakse. Piše Portal 24.


V Murski Soboti so se s približno 80 traktorji zbrali na obrobju mesta ter se nato popeljali po Industrijski ulici do soboške obvoznice in proti Rakičanu. Za STA so različni sogovorniki na shodu povedali, da imajo resda številne zahteve, da pa so te jasne, kmetje pa, da so enotni.

Na protestu v Šmarjeti pri Celju pa se je zbralo okoli 200 kmetov. Kot je povedal šentjurski kmet Franc Jagodič, protestirajo zaradi davčne zakonodaje, ki zelo obremenjuje manjše kmetije. “Subvencijo, ki jo prejmejo kmetje, bodo obdavčili 50-odstotno in bo šla v dohodnino, za kmete pa je to nesprejemljivo,” je dejal za portal N1.

Protest kmetov v Celju, slika N1

Predsednik Sindikata kmetov Slovenije Anton Medved – sindikat sicer ni udeležen v protestih, saj do teh prihaja samoiniciativno, jih pa podpira – je dejal, da je protest del skupnih protestov proti evropski kmetijski politiki. 

Se bodo nezadovoljni kmetje zbrali tudi na velikem vseslovenskem protestu, 21. marca? O tem bomo še poročali![/vc_column_text][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

VREME

Maribor
oblačno
67%
1km/h
100%
9°C
11°
8°
8°
Thu
2°
Fri
5°
Sat
9°
Sun
10°
Mon

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.