Slovenski skakalci v šampionskem slogu do ekipne zmage

Slovenski skakalci v šampionskem slogu do ekipne zmage
slika twitter

Po skoraj treh letih so slovenski skakalci znova slavili na ekipni tekmi. Konkurenco so deklasirali za kar neverjetnih 67 točk! Bravo fantje.

Lovro Kos, Peter Prevc, Timi Zajc in Anže Lanišek so na ekipni tekmi v Zakopanah Sloveniji priborili veliko zmago. Imeli so skoraj 70 točk več kot Nemci in Japonci na drugem oziroma tretjem mestu. Prevc in Lanišek sta v finalu skočila 140.5 metra.

Z osmimi izjemnimi skoki so Lovro KosPeter PrevcTimi Zajc in Anže Lanišek Sloveniji priborili tretjo ekipno zmago v Zakopanah. To je bila zadnja moštvena tekma pred februarskimi olimpijskimi igrami. Izjemen obet pred tekmo leta! “Prvo mesto za reprezentanco Slovenije,” je pred 10.000 navijači – v slovenščini – na oder za zmagovalce napovedovalec povabil slovensko četverico. Slovenija je na novo ekipno zmago čakala od marca 2019 v Vikersundu (Anže Semenič, Peter Prevc, Domen Prevc in Zajc). To je enajsta ekipna zmaga Slovenije v svetovnem pokalu.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Rezultati

Loading ... Loading ...

IZJAVA TEDNA

Ko govedo stopi v palačo, ne postane kralj, ampak palača postane štala. [Turški pregovor]

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.