So policisti krivi za smrt 31-letnika iz Rošpoha?

policija-stop storilec
policija-trak

Maribor je pretresen ob smrti 31-letnika v Rošpohu, ki je umrl po prihodu mariborskih policistov. Poroča Maribor24. Pokojni je bil agresiven, dvakrat je udaril po strehi službenega vozila policije, skušal odtrgati modro rotacijsko luč,  si slekel majico, se postavil v borbeni položaj in izzival policista k pretepu. Policista sta zoper njega uporabila prisilna sredstva in počakala na reševalce.

V javnosti pa so se pojavila namigovanja, da je za njegovo smrt, krivo posredovanje policije. Sicer gre za 31-letnega D. K., sicer starega znanca policije. Časnik Slovenske novice so objavile izpoved priče, mame prijatelja pokojnega: Pokojni je prišel na njihova vrata in dejal, da ga lovijo. Mama je stopila na dvorišče in videla, da K. kliče policijo in rešilca. Kot so zapisali v Slovenskih novicah, je K. policista izzival k pretepu, takrat je prejel prvi curek solzivca, nato sta ga policista priklenila na kovinsko klop. Izgledalo je, kot da bi dobil napad od solzilca, naenkrat je videla, da se je klopca zlomila, na tleh pa naj bi ga eden policist celo prijel za vrat.
»Policaj ga je davil, tega še v življenju nisem videla,« je povedala za Slovenske novice. Ob njej je bila tudi hčerka, ki je ob videnem jokala. Med tem je Darko ležal nezavesten, sprva so ga poskušali oživljati, nato naj bi ga zarezali pri sapniku. Priča dogodek opisuje kot dolgo mučenje. Ni mu bilo pomoči, umrl je.

Mariborski policisti so sicer sporočili, da dosedanje ugotovitve kažejo na to, da je pri pokojnem prišlo do zastoja dihalne in srčne funkcije, ki bi jo bilo možno povezati s sumom po zaužitju več ali večje količine prepovedanih drog. Ugotovitve kriminalistov tujo krivdo kot vzrok smrti izključujejo. A vseeno, družina in prijatelji si želijo resnice.

MZ

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.