So se kmetje pred jutrišnjim shodom ustrašili groženj z vrha?

upor kmetov

K

Kmetje bodo jutri spet zavzeli ulice po Ljubljani, a očitno ne tako množično kot je kazalo? Grožnje “Golobovih” so očitno naredili svoje?

Že zjutraj je predsednik sindikata kmetov Anton Medved, presenetil z izjavo, da zbiranje policijskih obvestil pri kmetih ni signal represije, čeprav policija kaj takega še nikoli ni počela, vsaj ne pred shodom. V času vlade Janeza Janše, policija namreč pred shodom ni bila nikoli recimo pri samooklicanem “borcu za pravice ljudi” Jaši Jenullu, pa čeprav njegovi shodi niso bili nikoli prijavljeni, prav tako ni nikoli obiskala Tee Jarc, po verbalnem napadu na predsednika vlade in razgrajanju na Kredarici.

Zanimiv je tudi današnji odziv nekaterih kmetov na štajerskem, kjer zbirajo se prijave za avtobusni odhod v Ljubljano. Tam kmetje, ki imajo “izkaznico” stranke SDS,  na avtobusu niso zaželeni. So torej kmetje, ki so tudi člani SDS, drugorazredni kmetje, ali pa so take zapovedi prišle s samega vrha sindikata ali pa kar vlade?

Udeleženci protesta, (očitno brez članov SDS) naj bi, prišli jutri v Ljubljano vse od Prekmurja in Primorske do hrvaške in avstrijske meje. Ob tem je Medved izrazil pričakovanje, da se bo traktorjev skupaj zbralo okoli 500, a hkrati opozoril, da je popolnoma natančno število težko napovedati. Predvidevajo, da bo traktorjev več, kot jih je bilo na zadnjem shodu.

Sindikatu kmetov Slovenije smo tudi  iz našega portala že v petek poslali elektronsko pošto v zvezi s shodom in njihovi programom, a očitno za njih nismo sprejemljivi in ker so prošnje naletele na gluha ušesa, smo se odločili, da se shoda naša novinarska ekipa ne bo udeležila in ga tudi ne bo v živo prenašala

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.