Slovenska demokratska stranka je vedno na strani slovenskega kmeta!

zastave sds

V Forumu za kmetijstvo in podeželje pri Slovenski demokratski stranki podpiramo slovenskega kmeta pri vseh zahtevah, ki jih ta vodi do Vlade RS. Ministrstvo za kmetijstvo se mora zavedati, koga zastopa. Zastopa slovensko kmetijstvo in slovenskega kmeta, so zapisali v forumu.

V Forumu za kmetijstvo in podeželje se strinjajo, da trenutna kmetijska politika ni oblikovana v dogovoru s kmeti niti ni oblikovana za kmete. Poleg tega ogroža okoljske cilje, vodi v zaraščanje kmetij, opuščanje kmetovanja in širjenje zveri ter tujerodnih vrst, pravijo v Forumu za kmetijstvo in podeželje pri Slovenski demokratski stranki

“V Slovenski demokratski stranki smo vedno spoštovali slovensko hrano in slovenskega kmeta in se zavzemali za to, da bi v Sloveniji zaužili čim več hrane, pridelane v Sloveniji. Vendar je treba kmetom za pridelavo in predelavo zdrave ter varne hrane zagotoviti ugodne ekonomske in zakonodajne pogoje. Pridelki in izdelki morajo dosegati pravične ter višje odkupne cene. Ravno tako je treba zagotoviti tudi podporo kmetijam, ki ne morejo samostojno delovati na trgu. 

V dveh letih (2020 – 2022), ko je vlado vodil Janez Janša, smo na področju kmetijstva naredili ogromno premikov naprej in izboljšali pogoje za delovanje slovenskega kmetijstva ter pomagali slovenskemu kmetu v času krize. Popravili smo nekatere krivice, ki so se jim dogajale v preteklosti. Tako je vlada pod vodstvom Janeza Janše prisluhnila težavam kmetov in je kmetijstvu zagotovila dodatnih 310 milijonov evrov, ki bodo vložena v nujno potrebno prestrukturiranje slovenskega kmetijstva, povečanje njegove konkurenčnosti in v investicije v živilsko-predelovalnem sektorju. Tako se je prvič po vstopu v Evropsko unijo s strani vlade dodatno zagotovilo več denarja za kmetijstvo, kot to zahtevajo evropski predpisi.”

Po mnenju Forumu za kmetijstvo in podeželje pri Slovenski demokratski stranki, aktualna vlada s svojim ravnanjem, ustanavljanjem strateških svetov, uredbami in zakoni močno omejuje kmetovanje in s tem tudi ohranjanje slovenske krajine. Ogroža slovensko samooskrbo, nenazadnje, podporo so odrekli tudi mladim čebelarjem. “Ravno včeraj je bilo slovensko čebelarstvo vpisano v Unescov seznam varovanja snovne dediščine, ministrica Vrečko se je tam fotografirala, finančnih sredstev svetovnemu prvenstvu mladih čebelarjev pa ni zagotovila. To je sicer malenkost proti vsemu, je pa pokazatelj odnosa te vlade do kmetijstva, kar je, milo rečeno, čisto norčevanje,” so zapisali v forumu.

Slovenski kmetje želijo biti enakopraven sogovornik pri oblikovanju skupne kmetijske politike. Ne želijo se spraševati o smiselnosti kmetovanja, o golem preživetju. Hkrati pa se še kako zavedajo pomena okoljskih vidikov v kmetovanju.
[/color-box]

V Furumu se ne strinjajo da aktualna vlada nad kmete pošilja tečajnike, ki bodo ugotavljali njihovo skrb za živali, urejenost kmetij, da ne omenjamo preprečevanja zbiranja kmetov na protestih, kjer bi dostojno izrazili svoje nestrinjanje s kmetijsko politiko aktualne vlade. To naj bi izgledalo tako, kot v nekih drugih časih, da po vaseh pošiljajo policiste in ugotavljajo, kdo se bo protesta udeležil, in jih s tem ustrahujejo. 

“V Slovenski demokratski stranki smo že dokazali in še bomo, da smo vedno na strani slovenskega kmeta. Še naprej bomo s svojimi aktivnostmi in pobudami tako v Državnem svetu kot v Državnem zboru spodbujali zavedanje in pomen domače samooskrbe. Slovenskim pridelovalcem bomo nudili ustrezno podporo, ohranjali bomo slovensko podeželje in seznanjali mlade s postopki pridelave in predelave hrane ter spodbujali zanimanje za dejavnosti na kmetijskem področju,” pravijo v foruu.

RAZUMEMO, DA SO SLOVENSKI KMETJE IZGUBILI POTRPLJENJE.

V Slovenski demokratski stranki dajejo PROTESTU SLOVENSKEGA KMETA. Člani Foruma za kmetijstvo in podeželje SDS so tudi sami kmetje ali pa so aktivni na tem področju. 

DOVOLJ JE BILO ZANIČEVANJA, PONIŽANJA IN RAZVREDNOTENJA. SLOVENSKI KMET JE SKOZI STOLETJA SKRBEL ZA NARAVO, OKOLJE IN OBDELANO KRAJINO. Z REZULTATI KMETOVANJA SE MIMOGREDE HVALIMO TUDI PRI TRŽENJU TURISTIČNE PONUDBE NAŠE DRŽAVE, LEPE ZELENE KRAJINE, KI PA JE NE BI BILO BREZ SLOVENSKEGA KMETA.

Zaradi vsega navedenega se v Forumu za kmetijstvo in podeželje pridružujemo vzkliku:

BREZ KMETA NI HRANE!

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.