Sodelujte v anketi! Kateri mariborski poslanec je bil v letu 2021 najbolj učinkovit?

Mariborski poslanci

Mariborčani so na zadnjih državnozborskih volitvah Državni zbor poslali kar 5 poslancev različnih strank. Kako pa so se poslanci v tem mandatu zavzemali za mesto Maribor?

Zagotovo je mesto Maribor precej oddaljeno od Ljubljane. Tudi po slišnosti v parlamentu.  A vseeno se je začelo marsikaj premikati. Vlada Janeza Janša je za projekte v Mariboru namenila kar 741.9 milijonov, veliko je projektov, ki so bili že uresničeni. Veliko projektov se že gradi in načrtuje. Z večjimi povprečninami za občine, pa bo tudi Maribor lahko bolje zadihal. Maribor se bo tako začel razvijati, kar je dobra novica. Kdo od mariborskih poslancev, ki sedijo v parlamentu, pa vas je najbolj prepričal?

Tu so predstavitve vseh mariborskih poslancev, ki se jim z mesecem aprila izteče mandat. Komu se bo ponovno uspelo uvrstiti v parlament, pa bomo videli 24. aprila:

Dejan Kaloh  (SDS),  1. februarja 1975, stanuje na Koroški cesti v Mariboru, po izobrazbi je magister znanosti s področja državnih in evropskih študij, pred izvolitvijo je bil strokovni sodelavec v Poslanski skupini SDS.

Lidija Divjak Mirnik (LMŠ), rojena 20. julija 1973, stanuje na Kardeljevi cesti v Mariboru, po izobrazbi je univerzitetna diplomirana profesorica sociologije in zgodovine, pred izvolitvijo je bila direktorica Študentskih domov Maribor, poznana je v lokalni politiki, večkrat je bila tudi mestna svetnica LPR.

Franc Trček (SD, prej Levica), rojen 3. januarja 1969, stanuje na Koroški cesti v Mariboru, po izobrazbi je doktor znanosti / prostorski sociolog, poslanec je bil tudi v prejšnjem mandatu.

Andrej Rajh (SAB)  rojen 30. marca 1979, stanuje na Prisojni ulici v Mariboru, po izobrazbi je magister znanosti, pred izvolitvijo je opravljal dela pooblaščenega gradbenega inženirja.

Branislav Rajič, (prej SMC, sedaj SAB) rojen 9. maja 1962, stanuje v Pohorski ulici v Mariboru, po izobrazbi je magister znanosti, poslanec je bil tudi v prejšnjem sklicu državnega zbora.

Glasujte:

Kateri mariborski poslanec je najbolj učinkovit?

Rezultati

Loading ... Loading ...
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.