Sodišče je odločilo! Nataša Pirc Musar ni ponaredila listin v Rdečem križu?

Pirc musar

Sodišče je odločilo, da sedanja predsednica države Pirc-Musarjeva v primeru domnevnega fiktivnega računa za vodenje Rdečega križa ni storila kaznivega dejanja in ni ponaredila uradnih listin.


Ta članek bi lahko sodil v rubriko, saj ni res pa je. Na tožilstvu so namreč potrdili, da so kazensko ovadbo proti predsednici ovrgli, tožilka Ksenija Bukovac je tako odločila prejšnjo sredo. Tožilstvo je namreč ocenilo, da ni podan utemeljen sum, da je Pirc Musarjeva storila kaznivo dejanje. Spomnimo! Njen zavod Info hiša naj bi namreč leta 2015 izdal fiktiven račun Rdečemu križu za storitev pravnega svetovanja v vrednosti 778 evrov, ki naj ga ne bi izvedel, Pirc Musar pa naj bi takrat tako poskušala dobiti izplačan honorar za mesto predsednice RKS-ja.

Kot smo zapisali ob vložitvi ovadbe tudi na našem portalu, tukaj ni šlo za sporen honorar, do katerega je bila Musarjeva, kot predsednica Rdečega križa upravičena, šlo je za izdajo fiktivnega računa (ni izkazoval resnične vsebine) njenega zavoda. Na ta način »plačila honorarja« (namesto plačilo njej osebno) naj bi se izognila plačilu dohodnine in prispevkov za ZPIZ in ZZZS. A to za tožilstvo očitno ni sporno.

Je pa Pirc Musarjeva včeraj podpisala ukaz o imenovanju nekdanje notranje ministrice Tatjane Bobnar v svoj kabinet. Bobnarjeva bo od srede naprej opravljala funkcijo svetovalke za človekovo varnost.  

vir: Slovenske novice

 

VREME

Maribor
pretrgana oblačnost
79%
1.5km/h
22%
20°C
21°
19°
19°
Thu
21°
Fri
19°
Sat
18°
Sun
18°
Mon

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.