To so navodila za jutrišnji shod upokojencev. Neposredni FB prenos na našem portalu!

Jutrišnji shod upokojencev bo pravi slovenski praznik. Organizator pričakuje še več ljudi, kot jih je prišlo na prvi shod. Iz Maribora bosta odpeljala na shod dva posebna avtobusa. Slovenske železnice pa so povečale vlakovne kompozicije.

Upokojenci so  končno slišani z vseh strani in društvo 1. oktober je dosegel več, kot stranka DeSUS v parlamentu. pravi organizator protesta Pavel Rupar.

Nekaj napotkov za Drugi protestni shod upokojenk in upokojencev v organizaciji ljudske iniciative “Glas upokojencev” in društva “Inštitut Prvi oktober”:

– shod bo trajal eno uro od 15 h do 16 h..

– prinesite transparente s kulturno vsebino, STRANKARSKE NAVIJAŠKE VSEBINE NISO ZAŽELJENE;

– simboli, zastave in drugo katere koli politične stranke NISO ZAŽELJENI;

– pripravite tekste, ker bomo peli: Čebelice, Ostanimo prijatelji, Le vkup , le vkup uboga gmajna, na koncu pa za Roberta Goloba še Planica, Planica…

– prosim, če po shodu vsak odnese s seboj, kar je prinesel! SLOVENCI ZA SEBOJ NE PUŠČAMO SMETI, upokojenci cenimo urejeno in čisto okolje;

– toplo se napravite! Pridite že prej, izberite vozne rede, da ne bo na zadnjih terminih preveč dren.

– vedli se bomo kulturno, provokacijam ne nasedajte, lepa beseda lepo mesto najde. Varovali nas bodo redarji in pripadniki Policije, so zlate pence in fantje, spoštujemo jih; Sicer se pa ne bojimo nobenega!

– na odru ob meni bo mesto le za nastopajoče, ostale vas prosim za razumevanje, ostanite na platoju, gre za varnostne ukrepe;

– kmete, ki bodo v Lubljani s traktroji obveščam, da bi jih znali kaznovati zaradi prekrškov, ne bojte se!!! Vozite po predpisih, ustavite se tam, kjer je dovoljeno, upoštevajte cestno prometne predpise, prikolice zaenkrat pustite doma!

Predlog: če boste v Ljubljani že zgodaj s seboj prinesite slovensko malico: črn kruh in zasko, kuhane kranjske klobase.. Hamburgerje in hrenovke pustite za druge ljudske iniciative.. Mi jemo slovensko hrano!
Želim, da pokažemo najvišji nivo dostojanstva, ponosa in kulturnega vedenja, pokažimo drugim, kaj pomeni biti Slovenka, Slovenec, dober in pošten državljan Domovine, z zgledom pokažimo, da smo vredni boja in zmage, ki nas čaka!!

PROSIM DELITE VSEM!

Zganile tudi druge organizacije, kot je Zdus in Sindikat upokojencev, zganil se je Zpiz in tudi vlada, zaenkrat so šli uskladit pokojnine za 5, 2 odstotka, zdaj vidim, da so naši pritiski pripomogli, da so se začeli dogovarjati tudi o izredni uskladitvi od 3,5 do 4 odstotke. Vztrajali bomo še za dvig tistih najnižjih pokojnin in vztrajali bomo do konca.

vir: družbena omrežja

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.