Sojenje: Mučenje otroka v pasjem boksu

ustavno sodišče sodnico
sodniško kladivo

Primer dvanajstletnega dečka, ki je bil zaprt v pasji boks, polivan z vodo in mučen, je sprožil velik medijski odmev . Mati in domnevna sostorilka se bosta soočili na sodišču v Kremsu.

Dvanajstletni deček je bil žrtev dolgotrajnega mučenja, vključno s pretepanjem ter večkratnim zapiranjem v pasji boks, kjer je bil večkrat polit z mrzlo vodo. Dogodek je dosegel kritično točko, ko je deček padel v komo, pri čemer je imel le 26,8 stopinj Celzija telesne temperature. Dečkovo življenje je rešila socialna služba.

Mater obtožujejo poskusa umora, med drugim pa tudi mučenja in zanemarjanja mladoletne osebe. Njeno domnevno sostorilko obtožujejo za sodelovanje pri nasilju nad dečkom.

Materino domnevno nepriznavanje krivde, kljub obtožbam za poskus umora in druge hude obtožbe, vzbuja pozornost v sodnem procesu. Njen odvetnik trdi, da ni bilo naklepa za navedena kazniva dejanja, medtem ko se bo domnevna sostorilka, prijateljica matere, predvidoma izrekla za nedolžno.

Sodni proces, ki bo potekal v Kremsu, bo trajal tri dni, sodbo pričakujejo v četrtek. Medijsko zanimanje za primer je veliko, saj je sprožil tudi kritike na račun delovanja pristojnih organov.

Po razkritju primera so se pojavile kritike glede ukrepov oblasti. Ustanovljena je bila komisija je za pregled notranjih postopkov in bo podala predloge za izboljšave po končani preiskavi.

VREME

Maribor
delno oblačno
51%
7.2km/h
40%
26°C
27°
23°
25°
Sat
15°
Sun
14°
Mon
17°
Tue
17°
Wed

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.