Soočenje na Kanalu A: Kangler bi povezal politične stranke, Arsenovič poln samohvale.

Arsenovič in Kangler, slika: MMC

Bliža se drugi krog volitve za župana Maribora. Taktiziranj je konec in veljajo dejstva. Na sicer bolj levo usmerjeni televiziji, Kanalu A, sta o prihodnosti Maribora spregovorila glavna akterja za županski prestol, Franc Kangler in Saša Arsenovič.

Kljub zamujanju Saše Arsenoviča, (to naj bi se pri njemu stalno dogajalo), sta sogovornika veliko spregovorila o prihodnosti mesta ob Dravi in o sodelovanju. Kangler je poudaril, da ima njegova lista v občinskem svetu 10 svetnikov in daleč največ predstvnikov KS v mestu Maribor, tako, da bo sodelovanje med svetniki različnih list še kako pomembno. S tem se je načeloma strinjal tudi Arsenovič.

Maribor mora iti naprej in priti na zemljevid Evrope je poudaril Kangler. Izrazil pa dvom o Arsenoviču, da čeprav ima energijo, je vprašanje če ima dialog. Čeprav je Arsenovič na enem od soočenj tudi dejal, da mu v bistvu ni treba v politiko in da ima dovolj denarja, ni povedal zakaj je potem kandidat za župana. Sicer pa zatrjuje, da bo deloval tako pošteno, da ne pričakuje nobenih kazenskih ovadb proti njemu. Sicer pa je poln samohvale dejal, da so ljudje v njem prepoznali nekaj novega zato ker je tako uspešen na svojem področju.

Kangler je dejal, da je treba včasih uvdariti tudi po mizi, da se stvari v Mariboru premaknejo, predvsem pa je potrebno sodelovanje levih in desnih, kar je bilo v času županovanja Franca Kanglerja tudi dokazano.

Ali je bil Arsenovič, vnaprej pripravljen, kot nekakšen rezervni scenarij, Andreju Fištravcu, če mu na županskih volitvah nebi uspelo? Arsenovič zatrjuje, da ne in da dosedanji svetovalec Andreja Fištravca, Marko Kovačič ne bo njegov svetovalec in ne bo zaposlen na občini.

In kateri so trije največji projekti, ki so potrebni obnove? Franc Kangler je omenil Mariborsko knjižnico, Ljudski vrt in Mariborki otok. Sicer pa je poudaril, da so največji mariborski projekt, mariborski ljudje. Arsenovič bi najprej vso energijo vložil v kadre, uredil bi mestno jedro, ter knjižnico, tržnico in mariborski otok.

V Mariboru je potrebno rešiti tudi stanovanjsko politiko, predvsem za mlade. Kangler bi mladim, najprej zagotovil delavno mesta. Ker pa je veliko stanovanj v Mariboru enostavno praznih,  je potrebno mestnemu svetu predlagati odlog, da se profitna in neprofitna stanovanja preoblikujejo v stanovanja za mlade.

Arsenovič  očitno še vedno vztraja pri zaprtju prometa na Koroški cesti, kjer stoji tudi njegov hotel in umiku kužnega znamenja (katerega bi kasneje vrnil nazaj), kjer bi zgradil garažno hišo.

Ampak, kot so bili že vajeni od prejšnjega župana, papir vse prenese, tudi televizija, potrebna so le dejanja in le s sodelovanjem se bodo tudi ta uresničila.

MZ

 

 

 

 

VREME

Maribor
pretežno oblačno
68%
3.6km/h
75%
18°C
20°
16°
18°
Sun
12°
Mon
13°
Tue
13°
Wed
12°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.