Spomin! Na današnji dan, je umrl pevec Brendi! Naša ekipa je obiskala njegov grob!

Branko Jovanovič Brendi

Zgodnje jutro, 19. junija 2011, bo za vedno z žalostjo v srcih zapisano v zgodovini slovenske glasbe. Takrat je namreč na enem izmed svojih nastopov za vedno zaprl oči Branko Jovanovič Brendi.

Bila je sobota, 18. junij 2011 in pripravljala se je poroka, ki potekala zasebno, v sklopu turističnega dela Lipice. Branko Jovanovič Brendi, njegov ansambel in Brendijev prijatelj (žal že pokojni) Korado Buzeti pa so bili že v polnem zagonu. Ohcet seveda terja od nastopajočih popolno angažiranost. In ta je vse do konca minila v Brendijevem slogu-veselo. Ob koncu je Brendi zaplesal celo z nevesto. 

A mu je kasneje postalo slabo. Ko je šel po kozarec vode, se je zgrudil. Takoj je do njega stekel njegov prijatelj Korado, takoj so ga začeli oživljati, kot tudi reševalci, a žal neuspešno. Korado je takrat povedal, da mu je Brendi tako rekoč umrl v naročju.

slika, arhiv TV oddaja Polka in majolka

Brendijeva smrt je 19. junija, v nedeljskem jutru presenetila marsikoga, najbolj pa slovenski glasbeni svet. To, da je bil vedno nasmejani in dobrosrčni pevec zelo priljubljen, dokazuje množičen obisk pogreba, saj se je Brendiju, na dan pogreba, v sredo, 22. junija poklonilo okoli 1000 ljudi, med njimi tudi številni glasbeniki. Tako se je od njega poslovil Tone Košmrlj, takratni vodja Pop Designa, pa tudi legendarni Zlatko Dobrič ter Ivan Hudnik, pevka Natalija Verboten, Helena Blagne, Boris Kopitar in številni drugi. Rdeče vrtnice so v grob položili tudi Čuki, med pogrebno slovesnostjo pa so odmevale Brendijeve nepozabne glasbene uspešnice.

Danes njegovo pot nadaljuje sin Dejan Vunjak, skupa s skupino Brendijeve barabe.

Se je pa včeraj tudi naša ekipa, portala e-maribor.si, odpravila na pokopališče Šmarje-Sap in se Brendiju poklonila s prižiganjem sveč. 

POČIVAJ V MIRU BRENDI!

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
69%
4km/h
75%
10°C
11°
9°
9°
Fri
9°
Sat
5°
Sun
6°
Mon
8°
Tue

TWEET DNEVA

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.