Spomladanska opravila v mariborskem Mestnem parku

Dela v parku

V mariborskem Mestnem parku je družba Slovenski državni gozdovi v soglasju z lastnikom, Mestno občino Maribor, Snago, ki skrbi za urejenost parkov v mestu, in Zavodom za varstvo narave, ob drugem ribniku podrla 37 dreves.

Občane Maribora in sprehajalce je podiranje dreves v Mestnem parku razburilo, saj park nudi Mariborčanom  možnost sprehoda, oddiha in druženja v naravi.

Martin Krajnc iz Slovenskih državnih gozdov, je za RTV Slovenijo povedal, da so drevesa sekali v gospodarskem gozdu, ne v parku, da je Zavod za gozdove drevesa za posek označil in da so podirali drevesa, ki so predstavljala nevarnost morebitnim sprehajalcem ter drevesa, ki so s svojo senco povzročala škodo sosedom.

Drevesa so bila posekana ob robu gozda in ob drugem ribniku. Zaradi varnosti občanov so bile sprehajalne poti v času podiranja dreves in pospravljanja za občane zaprta.

V mesecu marcu je Snaga kot koncesionar začela tudi s spomladanskimi opravili v parku, kot je obrezovanje dreves, grmovnic, prezračevanjem travnatih površin.

.

VREME

Maribor
oblačno
92%
5.7km/h
100%
4°C
6°
1°
3°
Tue
3°
Wed
3°
Thu
2°
Fri
5°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.