..
Obveščam Vas, da na naši spletni strani potekajo vzdrževalna dela, zato se vam že vnaprej opravičujemo za morebitne nevšečnosti. Hvala za razumevanje.

Spomladanska opravila v mariborskem Mestnem parku

Dela v parku

V mariborskem Mestnem parku je družba Slovenski državni gozdovi v soglasju z lastnikom, Mestno občino Maribor, Snago, ki skrbi za urejenost parkov v mestu, in Zavodom za varstvo narave, ob drugem ribniku podrla 37 dreves.

Občane Maribora in sprehajalce je podiranje dreves v Mestnem parku razburilo, saj park nudi Mariborčanom  možnost sprehoda, oddiha in druženja v naravi.

Martin Krajnc iz Slovenskih državnih gozdov, je za RTV Slovenijo povedal, da so drevesa sekali v gospodarskem gozdu, ne v parku, da je Zavod za gozdove drevesa za posek označil in da so podirali drevesa, ki so predstavljala nevarnost morebitnim sprehajalcem ter drevesa, ki so s svojo senco povzročala škodo sosedom.

Drevesa so bila posekana ob robu gozda in ob drugem ribniku. Zaradi varnosti občanov so bile sprehajalne poti v času podiranja dreves in pospravljanja za občane zaprta.

V mesecu marcu je Snaga kot koncesionar začela tudi s spomladanskimi opravili v parku, kot je obrezovanje dreves, grmovnic, prezračevanjem travnatih površin.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
50%
3.6km/h
75%
16°C
18°
15°
15°
Sun
6°
Mon
1°
Tue
2°
Wed
4°
Thu

TWEET DNEVA

 

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.