Ob svetovnem dnevu zdravja cepljenje proti klopnemu meningitisu cenejše

Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca Maribor organizira ob svetovnem dnevu zdravja za občane mesta Maribor cepljenje proti klopnemu meningitisu (KME) s popustom na dani odmerek.

Cepljenje poteka danes, v soboto, 1. 4. 2017 med 7.00 in 13.00 uro v Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor – Center, Ulica talcev 5. Cena odmerka cepiva bo to soboto, 1. 4. 2017, znašala 20,00€, tako za odrasle kot otroke.

S toplimi pomladnimi dnevi so se prebudili tudi klopi. To pomeni vedno več možnosti srečanja z majhno črno živalco, ki povzroča dve težki bolezni: lymsko boreliozo in klopni meningoencefalitis (KME). Proti lymski boreliozi še ni cepiva, medtem ko proti klopnemu meningoencefalitisu (KME) je.

Klopa lahko dobimo v gozdu, pa tudi v mestnem parku, celo samo po hoji čez trato. Vsi klopi niso okuženi, vendar nikoli ne vemo, kateri je. Cepljenje je edina učinkovita zaščita pred klopnim meningoencefalitisom in je namenjena vsem ljudem, ki se gibljejo v naravi. Za zagotovitev celovite zaščite pred KME je treba prejeti tri odmerke cepiva v določenih časovnih intervalih. Cepljenje ni priporočljivo za osebe z akutno vročinsko boleznijo in za tiste, ki so alergični na jajčne beljakovine ali sestavine cepiva.

Kot svetovni dan zdravja je določen 7. april. Na ta dan je bila leta 1948 ustanovljena Svetovna zdravstvena organizacija (WHO), ki se ukvarja z aktualnimi globalnimi zdravstvenimi vprašanji. Letos bo na svetovni dan zdravja, 7. 4. 2017, glavna pozornost namenjena depresiji, vsem oblikam stresa, in stisk.

VREME

Maribor
oblačno
65%
2.8km/h
96%
22°C
23°
22°
23°
Thu
13°
Fri
11°
Sat
11°
Sun
14°
Mon

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.