Spoznajte Zalo Tomašič, najmlajšo Evropsko poslanko iz Slovenije.

Podpredsednica Slovenske demokratske mladine (SDM) in Mednarodna sekretarka SDM Zala Tomašič je najmlajša Evroposlanka v zgodovini Slovenije. V Evropo se je uvrstila s preferenčnimi glasovi in je bila izvoljena z zadnjega mesta na listi stranke SDS.


Tomašičeva, rojena 29. septembra 1995, je otroštvo preživljala v Škofji Loki. Po zaključeni škofijski klasični gimnaziji v Šentvidu je izobraževanje nadaljevala v ZDA, kjer je diplomirala iz politologije in ekonomije. Na King’s Collegeu v Londonu je zatem opravila še magistrski študij mednarodnih odnosov.

Njeno dosedanjo karierno pot je močno zaznamovalo politično delovanje. V ZDA si je prve izkušnje nabirala z delom v ameriškem senatu v pisarni senatorja Grassleyja, zatem pa tudi v Bruslju pri Evropski komisiji. V času zadnjega slovenskega predsedovanja Svetu EU je kot diplomatka na stalnem predstavništvu Slovenije EU spremljala delo Evropskega parlamenta.

V Evropskem parlamentu se bo Zala Tomašič borila, da bodo vrednote vsakdana Bog, družina in domovina.

Po zadnjih parlamentarnih volitvah se je kot predstavnica za stike z javnostmi zaposlila v poslanski skupini SDS. Aktivna je tudi v strankinem podmladku, kjer med drugim zaseda funkcijo mednarodne sekretarke. Kot televizijska voditeljica pa ela na na televiziji Nova24TV, ki jo sicer vodi njen oče, bolj znani Boris Tomašič. Zala tam vodi oddajo Signal.

Zalo Tomašič so javno podprli tudi v ljudski iniciativi Glas upokojencev in Inštitutu 1. oktober bivšega poslanca SDS Pavla Ruparja. V evropski parlament je bila izvoljena s kar 26.799 preferenčnimi glasovi. Kot je dejala je z ekipo delala za kampanjo noč in dan. Uspeh se je na koncu izplačal. Očitno je Tomašičeva pri volivcih stranke SDS izredno priljubljena.

Tako pa so se člani SDM veseli uspeha Zale Tomašič

 

vir: Slovenske novice, omreže X

VREME

Maribor
jasno
42%
1.5km/h
0%
29°C
31°
27°
28°
Mon
16°
Tue
17°
Wed
21°
Thu
21°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.