Zakaj sta agenciji Valicon in Mediana pri zadnjih anketah javnega mnenja največja poraženca?

Janja Božič Marolt (Mediana) in Andraž Zorka (Valicon)

Mediana Janje Božič Marolt in Valicon Andraža Zorka, sta največja poraženca med tistimi, ki ustvarjajo javno mnenje. A volivce je težko ponovno naplahtati.

Slovenija je v petek, dan pred volilnim molkom s strani Dela doživela neprijetno presenečenja, ker naj bi zadnja javnomnenjska raziskava kazala na to, da bi Svoboda ujela stranko SDS in bi ji volivci namenili 3 mesta v Evropskem parlamentu. A očitno je bila to pravljica za “plesoče” Golobe?


Kot piše portal Požareport, med poražence tokratnih evropski volitev tako lahko uvrstimo tudi dva znana “anketarja” javnega mnenja, Janjo Božič Marolt (Mediana) in Andraža Zorka (Valicon): prva naj bi minuli četrtek, po diskretnem kosilu s poslanko Svobode Tamaro Kozlovič na hrvaški obali, na Delu spremenila svojo zadnjo anketo (beri: volilno napoved ali ustvarjanje javnega mnenja) v korist Golobove Svobode (iz dveh mandatov na tri), Zorko, pa se je zadnje tedne spremenil v profesionalno skoraj nedostojnega agitatorja za Gibanje Svoboda?

Je pa Zorko iz Valicona sinoči na TV Slovenija, vsem na očeh do zadnjega reševal svoje aktivistične napovedi, Golobovo vlado in Svobodo, ter stresal prave nebuloze, dokler ni nenadoma zapustil studia. Očitno je bila resnica ob rezultatih prehuda?

Očitno se je ob neumnostih Mediane in Valicona zbudilo desno volilno telo in v Bruselj popeljalo kar pet poslancev. Štiri iz SDS in enega iz NSi.

 

VREME

Maribor
jasno
42%
1.5km/h
0%
29°C
31°
27°
28°
Mon
16°
Tue
17°
Wed
21°
Thu
21°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.