Robert Polnar, zajem slike: nova24TV

Robert Polnar, poslanec DESUS-a, ki se mu je Erjavec odrekel je razkril vso bedo kandidata za mandatarja Karla Erjavca.

Beda in laži Karja Erjavca

Roberta Polnarja so tudi uradno izključili iz Stranke Desus. V oddaji Tema dneva na Nova24Tv je Polnar dejal, da je potezo kolega Simonoviča pričakoval. Z kolegom Simonovičem, sta bila vedno na strani, da potez Karla Erjavca ne podpirata. Kot pravi Polnar je bil tri tedne, preden je bil Karel Erjavec izvoljen za predsednika stranke DESUS z njim opravljen razgovor. Takrat je bilo jasno povedano, da DESUS ostane v koaliciji, tudi za voljo resnih razmer v državi. Dva dni po tem, ko je bil Erjavec izvoljen za predsednika stranke pa je svoje mnenje spremenil in je prišel pred poslance ter zahteval, da DESUS takoj izstopi iz koalicije. Takrat je bila aktivirana tudi ideja o samostojni poslanski skupini. A potem se je začelo, oblike pritiska, pričakovanja ipd. Takrat pa so poslanski kolegi začeli kolebati in zgodilo se je pač to, da so trije vseeno prispevali podpise, dva pa ne.

Naj bi pa po predvčerajšnji in včerajšnji maratonski seji na DESUS-u v njihovo poslansko pisarno prišel tudi Marjan Šarec, a kaj je tam počel ne ve nihče. Verjetno pa so se, kot pravi Polnar, pogovarjali o tem, ali naj kljub le 42-im glasovom sploh vložijo nezaupnico ali ne.

Polnar se je dotaknil tudi dela, njega in Simonoviča v Državnem zboru. Kot pravi ne sprejemata vlogo odvečnega. On in tudi kolega Simonovič dojemata delo v državnem zboru, kot pripadnost državi in ne stranki. Za njiju je vloga poslanca izjemno pomembna.

Erjavec je le aparatček

Polnar je povedal tudi nekaj besed o neumnostih Karla Erjavca, ki jih trosi proti vladi. Polnar je dejal, da Karel Erjavec ni bil nikakršen uspešen politik, kot se ga predstavlja sedaj ampak je navaden “apartaček”. “Če bi bil uspešen bi dobil 30 ali 40 procentov glasov v svojem okraju, pa je dobil le pičlih 349 glasov.” pravi polnar in dodala da je laž poglavitni razlog, da Erjavcu ne verjame. kot pravi, pa je najbolj groteskno to, da Erjavec pravi, da vlada ne obvladuje epidemije, pa čeprav je bil zdravstveni minister Tomaž gantar član stranke DESUS. Je pa Polnar izpostavil še en dejstvo. “Več čas se očita vladi Janeza Janše, da škoduje mednarodnemu ugledu Slovenije. predstavljajte si, da bi konstruktivna nezaupnica uspela in bi na bil Karel Erjavec izvoljen za predsednika vlade. Mi bomo parlamentarna demokracija v kateri bo predsednik vlade in stranke, ki je na volitvah dobila 5 procentov glasov, predsednik pa le 394. Dejansko bomo potem prava “butn skala” in to ni ravno v prid mednarodnemu ugledu Slovenije,” je zaključil Polnar.

Članek povzet TV po oddaji: Tema dneva na Novi24TV

Celotno oddajo si lahko ogledate tukaj!

PM