Sprenevedanje in laži Tanje Fajon, na ukrajinskem portalu

Tanja Fajon, slika: twitter
Lažniva Tanja Fajon

 Nastop slovenske zunanje ministrice na ukrajinskem portalu Evropska pravda lahko strnemo z besedama sprenevedanje in laži.

Potem ko je Tanja Fajon obiskala Ukrajino in s tem storila nekaj, kar je nekdanjemu premierju Janezu Janši očitala kot nepotrebno in nastopaško,  je v intervjuju za ukrajinski portal Evropska pravda dobesedno lagala. Ko jo je novinar vprašal, kje se je zataknila slovenska pošiljka pomoči, je vlado Janeza Janše postavila na laž, češ da nova vlada ni dobila ničesar takega na mizo.  


Novinar je Tanjo Fajon vpraša, ali se je v odnosu Slovenije do ukrajinske vojne, v luči nove vlade, kaj spremenilo, saj so s prejšnjo vlado imeli posebno dobre odnose. Fajonova zanika spremembo odnosov: “Res je, imamo novo vlado, ampak nismo spremenili odnosa do vojne v Ukrajini. V preteklosti smo darovali veliko humanitarnega in vojaškega blaga, zdaj raziskujemo, kaj še potrebujete, ker pripravljamo nov paket pomoči za Ukrajino…

“Pravite, da boste raziskovali kaj potrebujemo, saj veste, kaj potrebujemo,” pravi novinar in nadaljuje: “Vaša obljuba se je nekje zataknila. Kje se je zataknila? Je vprašal novinar. “Moram vas popraviti. Res imamo novo vlado, a od stare vlade nismo dobili ničesar na mizo. Imamo neko odločitev iz preteklosti o dostavi vojaških vozil in mi trpimo z vami in občudujemo vaš pogum,” se sprenevedala Fajonova. (video: youtube)

VREME

Maribor
jasno
47%
2.6km/h
0%
27°C
29°
26°
27°
Mon
20°
Tue
17°
Wed
21°
Thu
21°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.