Sramotna pomoč! Poglejte kakšno miloščino Soršak nameni Karitasu Hoče!

V časih, ko prav vsi prebivalci Slovenije čutimo potrebo po denarju zaradi vse večje draginje, se v občini Hoče-Slivnica požvižgajo na najbolj ranljive.

Cerkev je tudi v Hočah ena ključnih dejavnikov, ki je ljudem v oporo v dobrem in slabem. Vse več ljudi se tako obrača na cerkev tudi po pomoč v živilih in denarju. Hoška Karitas skrbi za vse te ljudi, ki si ne morejo privoščiti, tega kar ima recimo župan, še pa najmanj take hiše, ki je v času Magne močno zrasla. Na žalost pa tudi občina nima nobenega posluha za take ljudi.

Neverjetno ne-solidarno oziroma bolje rečeno sramotno mizerno žepnino je tako deležna Karitas Hoče, kateri vsako leto župan Soršak nameni borih 375 evrov. Kar ne zadostuje niti za nakup riža, za celo leto, za vse ljudi, ki bi potrebovali pomoč. Pri silnih denarjih (in provizijah?) si očitno občina Hoče-Slivnica ne more privoščiti več, kot 375 evrov letnega denarja za najbolj ranljive prebivalce. Ti ob prošnji za pomoč, ostanejo brez prepotrebnih živil, saj paketi pomoči hitro pojenjajo. Vse tiste, ki prihajajo s položnicami, pa v Karitasu napotijo v Maribor, ali druge občine, kjer imajo za revne več posluha.

Samo v sosednji občini Rače-Fram, občina nameni Karitasu skoraj 5000 evrov na leto, česar so na raškem Karitasu še kako hvaležni. Predvsem pa je poskrbljeno za najbolj ranljive prebivalce. Hočam pa ostaja le sramotni znesek in županovo trkanje po prsih, da je dokazano, zmore in zna.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
megla
90%
0.9km/h
75%
2°C
3°
-1°
1°
Mon
2°
Tue
2°
Wed
2°
Thu
3°
Fri

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA