Sramotni bombončki Golobove vlade. Pokojnina višja za pičlih 13 evrov

upokojenci

Saj ni res pa je. Golobova vlada bo zvišala pokojnine. Sliši se lepo in sanjsko, A pokojnina za polno delovno dobo bo le za pičlih 13 evrov višja.

 

Kdo se dela norce  iz upokojencev, ki zahtevajo večje pokojnine? Prag revščine je po zadnjih izračunih namreč 827 evrov, kolikor znašajo minimalni življenjski stroški. V upokojenskih organizacijah že opozarjajo, da bo tudi po začasnem, trimesečnem dvigu zagotovljene pokojnine za polno delovno dobo na 700 evrov, kar dobra polovica upokojencev ostala pod tem pragom.

 

To je seveda sramota in nevredno dostojnega življenja ugotavljajo v društvu 1. oktober. “Vladarji Golob, Pirc Musar, Marjan Papež, ZDUS-ovci, Srebrna nit, Klakočar Zupančič, Nika Kovač in Janull ter mnogi pa se hinavso smejijo. Upokojenci pa životarijo,” pravi Pavel Rupar, predsednik društva 1. oktober. Obenem sporoča, da bo 8. shod upokojencev bo to pot sredi oktobra! “Janković in mnogi nas bodo še vedno ustrahovali ali pa so se iz svojih pokvarjenih dejanj in napak z ograjami in karmo kaj naučili, kdo ve,” se sprašuje Rupar.

shod upokojencev

 

Upokojenske organizacije vlado že pozivajo, naj za pokojnine prihodnje leto nameni več denarja. Zanesljivo pa bodo vladi, svoje povedali tudi upokojenci na shodu sredi oktobra.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
rahlo rošenje
68%
6.7km/h
100%
11°C
14°
8°
10°
Sat
5°
Sun
4°
Mon
7°
Tue
8°
Wed

TWEET DNEVA

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.