Slovenski reprezentant Luka Dončić, tokrat Sloveniji delal sramoto?

Luka Dončič, s srbskim pozdravom (zajem slike)

Je to sploh možno, kar se dogaja. Med svetovnim prvenstvom v košarki je najprej sramoto Sloveniji delal nekdanji košarkar Saša Dončič, sedaj pa tudi njegov sin, slovenski reprezentant Luka Dončić.

Ne glede na to, od kod ima Luka, po očetovi strani korenine, je po materi Slovenec in igra za slovensko reprezentanco. Tudi Američani ga imajo za Slovenca. Ravno zato, je marsikaterega presenetil posnetek, zaradi katerega so Luko, Srbi nazivali kar z besedami “Luka Srbine!” Po Lukovem obnašanju sodeč, niso daleč od resnice.

Še večja sramoto Sloveniji pa je Luka naredil s tem, ko je srbsko pesem Vidovdan pel kar z ostalimi kolegi iz reprezentance, pri tem pa je visoko dvignil tudi tri prste, kot srbski, ali če hočete četniški pozdrav. Trije prsti so postali svobodnjaški in revolucionarni kot tudi krvoločni srbski simbol. Srbske množice pa so prepričane, da je to Srbija in da simbol predstavlja njihov ponos.

Spodnji posnetek pa naj bi nastal v eni od diskotek v Manili, kjer so slovenski košarkarji očitno slavili sedmo mesto.

Kakšen ponos torej slovenski reprezentanci in največjemu zvezdniku Luki Dončiču torej predstavlja petje srbskih pesmi in držanje treh prstov v zrak? Je to še vedno tisti Luka Dončić, ki je ponos Slovenije, ali pa je le bleda senca tega?

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.