Sta Vesel in Erjavec zakuhala afero novih razsežnosti?

Karel Erjavec in Tomaž Vesel
Karel Erjavec in Tomaž Vesel. Slika: Domovina.je

Smo na pragu nove afere  ki daje neko novo razsežnost o vprašanju verodostojnosti in neodvisnosti predsednika računskega sodišča?

JE NA PRAGU NOVA AFERA PREDSEDNIKA RAČUNSKEGA SODIŠČA?

Poslanec Robert Polnar je na ponedeljkovi seji odbora za notranje zadeve razkril, da jim je Karl Erjavec ob zahtevi za izstop stranke iz koalicije navedel, da celotna ideja temelji na vložitvi konstruktivne nezaupnice s strani opozicijskih strank in da bo on mandatar. Po besedah Polnarja je Erjavec povedal, da svoja pričakovanja gradi samo na eni zadevi. Ta ena zadeva je revizijsko poročilo računskega sodišča v zvezi s pravilnostjo in smotrnostjo nabav medicinske in zaščitne opreme, kar je podkrepil s tremi tezami. “Meni samemu se je čudno zdelo od kod on ve, kaj je napisano v revizijskem poročilu, ki je bilo še tajno.” S tem je poslanec Polnar razkril zlorabo položaja predsednika računskega sodišča Tomaža Vesela ter sostorilca Erjavca.

Preberite tudi: Kako je Polnar razkrinkal Erjavca in povezanost z Veselom? (video)

“To kar je razkril Polnar je bi bila nedopustna komunikacija predsednika Računskega sodišča s predstavniki političnih strank, še posebej v politične namene. Če se dva dobita na kavi pa je slučajno eden v politiki, drugi pa predsednik Računskega sodišča, to je ena stvar. Če pa se opleta z izdelki računskega sodišča v politične namene, kar je treba vsekakor preveriti, potem pa je to škandal, ki je približno enak, če ne še večji kot prvi. Tega se pa ne počne,” je za Demokracijo spregovoril pravni strokovnjaki, ki želi ostati neimenovan.

V takšnem primeru pa bi lahko šlo za zlorabo državne institucije v politične namene nekaterih političnih strank. Računsko sodišče pa je tisto, ki mora biti najbolj čisto, najbolj bleščeče in najbolj deviško od vseh ostalih institucij. Tako se  ta afera ne bo mogla kar pomesti pod preprogo. Zagotovo gre tu za afero vseh afer. Levosučni mediji pa nič?

Bo moral vesel oditi? Čas je že!

PM

VREME

Maribor
delno oblačno
56%
2.1km/h
40%
27°C
29°
26°
25°
Tue
19°
Wed
14°
Thu
16°
Fri
18°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.