Stara partijska šola na RTV? Razkrito: “Kučanu vprašanja vnaprej, Janši šele na oddaji!”

TV, RTV SLO televiziji
slika: twitter

Dr. Jože Možina je v oddaji Intervju  na TV Slovenija, tokrat gostil zagotovo najbolj plodovitega pisatelja Ivana Sivca, ki je napisal že več kot 170 knjig, Pogovarjala pa sta se tudi o TV Slovenija, saj je bil Sivec tam zaposlen vrsto let.

Voditelj oddaje Jože Možina je pogovor usmeril v Sivčeve knjižne novosti, predvsem dve. Prva, z naslovom Zemlja se z nami pogreza, pripoveduje o ugrezu in potopitvi lepe vasi Škale v Šaleški dolini, kar je bilo posledica izkopavanja lignita. V knjigi, ki je po zvrsti in vsebini prelomno Sivčevo delo, spoznamo odnos oblasti do prizadetih kmetov, ki je bil izkoriščevalski in porazen. Delno je kmečki živelj takega ravnanja še deležen, zato ima knjiga podnaslov Roman o času, ki še ni minil. Naslednja je knjiga O srečni dom nad zvezdami, ta govori o primorskem duhovniku Filipu Terčelju, karizmatičnem vzgojitelju mladih in branitelju slovenske besede, ki so ga preganjali fašisti, po vojni leta 1946 pa so tega svetniškega duhovnika okrutno umorili.

A poleg knjige se je Sivec dotaknil tudi dela na RTV. Ivan Sivec, ni bil le pisatelj. Bil je tudi dolgoletni novinar in urednik na RTV. Pripravil je kar 1150 polurnih oziroma enournih radijskih oddaj. Je pa Sivec orisal kako so se zadev glede vprašanj gostom lotevali v takratnem informativno-političnem uredništvu. Kučanu, so morali vprašanje vnaprej poslati že v torek, čeprav je bil gost oddaje šele v petek, Janši pa seveda ne. Vprašanj vnaprej ni dobil.

Časi so se od takrat mogoče le mali  spremenili. Dejanja političnih urednikov na RTV pa že dolgo ne.

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.