Ta teden še lepo, v naslednjem tednu, pa nas čaka spet hladna fronta

poletje vreme

Se bomo v naslednjem tednu že poslovili od poletja? Ta teden bo še vroče, a se temperature e bodo povzpele preko 30 stopinj.

“V naslednjem tednu bo prišlo do zloma poletja, ob konca naslednjega tedna nas bo dosegla izrazita hladna fronta, ob kateri bo nastal sekundarni ciklon in prehod le-te,” pišejo vremenoslovci portala Ciklon.si, ki dodajajo, da bodo predfrontalne padavine najverjetneje trajale več dni. “Zato obstaja velika nevarnost poplav, ki bi se lahko pojavljale na večjem območju,” opozarjajo a dodajajo, da se ve lahko še spremeni.

Ob koncu tedna se bo namreč vdrla višinska dolina s bistveno hladnejšim zrakom proti zahodnemu delu Sredozemlja, napovedujejo na omenjenem portalu. “Vetrovi bodo obrnili v jugozahodno smer. Verjetno bomo kar dolgo časa pod jugozahodnim vetrovnim strženom in to je recept za obilne padavine. Slovenija bo ravno na meji med subtropskim zrakom in hladnejšim atlantskim. Na meji je običajno dogajanje precej nevihtno in glavni izračuni imajo že predvideno to ostro mejo, padec temperature za 10 stopinj in več,” piše Žurnal24

Tu je napoved za ta teden. (pritisni na rdečo puščico v grafu)

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.