Starodobniki rohneli po štajerskih cestah

Veteran klub Maribor je včeraj, v soboto 19. avgusta 2017, priredil tradicionalno 29. srečanje in tekmovanje za pokal zveze SVS starodobnih motornih vozil »Štajerska 2017.«

Proga je potekal a na območju Maribora, Ptuja in Slovenske Bistrice. Dolga je bila 105 km in predviden čas, v katerem so jo starodobniki prevozili je bil 390 minut, z vmesnimi kontrolnimi točkami.

Start prireditve je bil v Mariboru na Trgu svobode. Tekmovalci pa so nato vozili skozi naselja: Bohova, Miklavž, Podova, Leskovec, Štatenberg. Majšperk, Ptujska Gora, Ptuj, Vurberk, Duplek  in na cilj v Maribor na Trg svobode. Rally je potekal po cestah, kjer poteka vsakodnevni promet.

 

Eno izmed spretnostnih preizkušenj so vozniki starodobnikov opravili tudi na vrhnjem parkirišču Europarka. V živo smo si lahko ogledali stare mercedese, porsheje, MG-je, motor s prikolico in celo kamion – avtomobile, ki so stari več kot 30 let.

 

Organizator prireditve Veteran klub Maribor in njegovi člani ohranjajo »našo« tehniško zapuščino. Klub, ki je eden najstarejši tovrstnih klubov v Sloveniji, je tudi eden izmed večjih in najbolj aktivnih klubov. Združuje člane širšega mariborskega okoliša in iz Savinjske doline. V svoje vrste vabijo tudi mlajše člane, ki bodo nadaljevali delo. Zadnja leta so aktivni na športnem področju in se redno uvrščajo med tri najuspešnejše klube v tekmovanju s starodobniki.

J. L.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretrgana oblačnost
43%
4.1km/h
20%
7°C
10°
4°
7°
Tue
-1°
Wed
4°
Thu
1°
Fri
3°
Sat

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA