Fundacija za izboljšanje zaposlitvenih možnosti PRIZMA, je dobila s strani Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti izkazano podporo za izvajanje projekta »Upravljanje in razvoj zaposlenih, katerih zaposlitev je ogrožena v regiji Podravje – ŠTARTAJ KARIERO S POTENCIALOM!«.

Fundacija PRIZMA izvaja omenjeni projekt skupaj s pridruženim partnerjem Zavodom RS za zaposlovanje, z Območno službo Maribor in Območno službo Ptuj. Projekt traja od 1. januarja 2017 do 31. oktobra 2021.

Namen projekta je zaposlenim iz Podravja, katerih zaposlitev je ogrožena zaradi kadrovskih in organizacijskih sprememb delodajalca, zagotoviti sistematično načrtovanje nadaljnjega razvoja kariere. V okviru projekta se bo zaposlenim pomagalo s celovito podporo v informiranju, motiviranju in usposabljanju za lažje ter učinkovitejše prehode na nova delovna mesta oziroma za iskanje novih zaposlitvenih možnosti na trgu dela. Projekt bo zaposlenim zagotavljal: pripravo na novo kariero; opolnomočenje za učinkovito obvladovanje sprememb in odkrivanje novih zaposlitvenih priložnosti na trgu dela; pridobivanje manjkajočih delovno specifičnih kompetenc za potrebe konkretnih delodajalcev oz. zaposlitve na delovnem mestu. Tako bodo zaposleni v okviru projekta deležni sistematične podpore načrtovanje nadaljnjega razvoja kariere in ne bodo prehajali v evidenco brezposelnih.

Govornik na novinarski konferenci je bil  podžupan Mestne občine Maribor Saša Pelko, ki je poudaril pomembnost projekta, ker spodbuja zaposlitvene možnosti, kakor tudi, da se  po zaslugi aktivnega pristopa tujih investitorjev iz strani Mestne občine Maribor izboljšujejo napovedi o rasti delovnih mest. Izpostavil je dejstvo, da bo treba največ delati na promociji trenutnih deficitarnih poklicev, katerih povpraševanje je v porastu in da je v Mestni občini  Maribor bil korak v to smer narejen s kariernim sejmom, organiziranim pred kratkim, ki je naletel na zelo velik odziv.