Stavka na Upravnih enotah se zaostruje. Od 15. maja bodo stavkali vsak dan!

Vlada Roberta Goloba je gluha za prošnje delavcev na Upravnih enotah. Raje se slika za instagram in uživa s svojo ljubico na “morčku”. Delavci na Upravnih enotah, pa ne vedo, kako bodo preživeli mesec.


Med stavkovnimi zahtevami sindikata za zaposlene na upravnih enotah sta povišanje plač vsem tamkajšnjim zaposlenim za sedem plačnih razredov in izenačitev nazivov zaposlenih na upravnih enotah z nazivi na ministrstvih. “Pri takem trendu plač v Sloveniji uslužbenci na upravnih enotah ne morejo spodobno živeti, niti ne bodo mogli preživeti, ko bodo upokojeni,” pravi predsednik Sindikata državnih organov Slovenije Frančišek Verk.

Prav tako v Sindikatu državnih organov Slovenije napovedujejo  da bodo 15. maja stavko zaostrili na 36 od 58 upravnih enot, tudi na mariborski, če z ministrstvom ne bodo sklenili dogovora. 

A na ministrstvu za javno upravo, ki niti ne vedo, kako se stavke sploh lotiti bodo, namesto, da bi rešili stisko stavkajočih delavcev, raje razširili nabor nujnih nalog, ki jih bodo morali stavkajoči opravljati na upravnih enotah. 

“To je poskus zadušitve stavke,” je napoved ministrstva za javno upravo komentiral predsednik Sindikata državnih organov Slovenije (SDOS) Frančišek Verk. Spomnil je, da načelniki upravnih enot določijo nabor nujnih nalog med stavko, da ne bi nastala škoda uporabnikom storitev, ministrstvo za javno upravo pa da lahko le priporoči, katere naloge bi bilo dobro opravljati med stavko.

Torej, ko načelnik naredi napako, na ministrstvu trdijo, da je pri svojem delu samostojen, ko želijo zadušiti stavko, se postavijo nad njega? Golobja pamet, pač?

 

 

 

VREME

Maribor
pretrgana oblačnost
88%
0.5km/h
11%
11°C
12°
9°
10°
Sat
12°
Sun
13°
Mon
14°
Tue
12°
Wed

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.