Številke okužb s koronavirusom naraščajo. Včeraj preko 300 novih.

maska slovenija okužb
slika: twitter

Pri naraščanju novih okužb zaenkrat ni razlog za preplah, ampak za smiselno ukrepanje, pravi vodja posvetovalne skupine za cepljenje pri NIJZ-ju dr. Bojana Beovič.

Število ukužb s koronavirusom narašča

V ponedeljek so opravili 2.058 PCR-testov in pri tem potrdili 318 okužb z novim koronavirusom. Po oceni NIJZ je trenutno število aktivnih primerov 2.314.

 

V primerjavi s preteklim ponedeljkom je število okužb včeraj poskočilo za 46 odstotkov. Število potrjenih primerov v ponedeljek je najvišje po 1. juniju, ko smo potrdili 373 primerov.

Delež pozitivnih testov je znašal 15,5 odstotka. Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov znaša 198, 14-dnevna pojavnost na 100 tisoč prebivalcev pa 107. Delež pozitivnih testov je bil tako za 8,5 odstotne točke višji kot dan prej. Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov se je povečalo za 13, 14-dnevna pojavnost na 100 tisoč prebivalcev pa za sedem.

P.M.

Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Rezultati

Loading ... Loading ...

IZJAVA TEDNA

Ko govedo stopi v palačo, ne postane kralj, ampak palača postane štala. [Turški pregovor]

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.