Strategija razvoja Slovenije 2030

Vir: Vlada Republike Slovenije

Vlada je sprejela krovni razvojni okvir države, ki v ospredje postavlja kakovost življenja za vse. S petimi strateškimi usmeritvami in dvanajstimi medsebojno povezanimi razvojnimi cilji postavlja nove dolgoročne razvojne temelje Slovenije, z vključevanjem ciljev trajnostnega razvoja. Vlada želi z vključujočo, zdravo, varno in odgovorno družbo, učenjem za in skozi vse življenje, visoko produktivnim gospodarstvom, ki ustvarja dodano vrednost za vse, ohranjanjem zdravega naravnega okolja in visoko stopnjo sodelovanja, usposobljenosti in učinkovitosti upravljanja, doseči kakovostno življenje vseh prebivalcev države.

Novo dolgoročno strategijo razvoja države je Vlada sprejela, ker so to zahtevala po krizi spremenjena razvojna izhodišča Slovenije in nove razmere v svetu skupaj z globalnimi trendi in izzivi in ker je poteklo obdobje prejšnjega strateškega razvojnega okvira Slovenije, za obdobje 2005–2013.

Osrednji cilj strategije je zagotoviti kakovostno življenje za vse, kar se lahko uresničuje preko uravnoteženega gospodarskega, družbenega in okoljskega razvoja, ki ustvarja pogoje in priložnosti za sedanje in prihodnje rodove.

Kakovost življenja za vse prebivalke in prebivalce Slovenije se bo kazala v boljših priložnostih za delo, izobraževanjem in ustvarjanjem, bolj dostojnem, varnem in aktivnem življenju v zdravem in čistem okolju, aktivnejšem vključevanju v demokratično odločanje in soupravljanje družbe.

Organizacija združenih narodov Slovenijo uvršča med države, ki so prepoznale pomen globalne odgovornosti do okolja in družbe.

J. L.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.