učitelji cepljenje slovenija
Vir: www.zdravje.si

V slovenski javnosti je veliko vznemirjenje doživelo, da je 26 velenjskih učiteljev doživelo stranske učinke pri cepljenju podjetja AstraZeneca. A zanimivo, samo pri njih je tako hudo, da so morali na bolniško?

“NABIJANJE” VELENJSKIH UČITELJEV?

Je “rdeča afera” s cepivom AstraZeneca, katerega so prejeli velenjski učitelji privlečena za lase? Mnogi se sprašujejo, ali ni to kakšno “Štrukljevo” maslo, oziroma, kot pravijo v Velenju klic najbolj znanega rdečega zeta učiteljem?

Epidemija koronavirusa za vsakega posameznika predstavlja nekaj novega in neznanega. V Sloveniji se zelo rado izkorišča za politikantske obračune med sedanjo vlado in predvsem levo opozicijo. Pri tem jim pomagajo levičarski sateliti v podobi nevladnih organizacij in medijev v lasti tranzicijskih tajkunov. Osrednji mediji so zopet naredili iz muhe slona, ko se je razvedelo, da je imelo 26 učiteljev iz Velenja doživelo stranke učinke po cepljenju. V izjavi za javnost je NIJZ zatrdil, da so vsa cepiva v Sloveniji varna in ni razloga za prekinitev cepljenja v Sloveniji, piše portal Nova24TV. Učitelji, pa so raje klicali POP TV, kot pa zdravnika?

Politični cirkus je v tej zadevi popolnoma nepotreben in škodi vsem. Le precepljenost prebivalstvo bo omogočila vrnitev v stare tirnice življenja. Zaradi trenutne vlade, ki politično ne odgovarja glavnemu tajniku Sindikata vzgoje in izobraževanja Branimiru Štruklju je iz tega hitro naredil dnevno afero. V zaskrbljenem pismu so zapisali, da se je že nekaj evropskih držav odločilo za nekaj časa izvzeti cepiva AstraZeneca. Za težave so si v tem farmacevtskem gigantu krivi tudi sami, saj se ne držijo dogovorov, ki so jih podpisali z EU. Upamo le, da Štrukelj ne bo glavna zvezda v večernih poročilih na RTV SLO in POP TV in govoril, kako se vlada hoče maščevati učiteljem. “Če obstaja kakršenkoli dvom v varnost tega cepiva, v SVIZ predlagamo razmislek, da se cepljenje zaposlenih v vzgoji in izobraževanju z njim začasno zadrži,” so zapisali v izjavi za javnost na SVIZ-u.

Cepiva so varna, stranski učinki pa nekaj normalnega. Enako je če se cepimo proti gripi, ali drugim boleznim. A proti “rdečim vragom” pač ne učinkuje nobeno zdravilo!

PM