Svet za radiodifuzijo: “Radio1, najmanj usposobljen radio v Sloveniji?”

radio

Svet za radiodifuzijo je 21. januarja letos sprejel in potrdil kriterije, ki po novem določajo, da je Radio 1 najmanj usposobljen radio v Sloveniji. 

Radio1 je najmanj usposobljen v Sloveniji?

Radio, je po mnenju SRD najmanj usposobljen radio v Sloveniji.  Svet za radiodifuzijo (SRD) je 21. januarja letos namreč sprejel in potrdil kriterije, ki po novem določajo, da je Radio 1 najslabši oziroma najmanj usposobljen radio v Sloveniji. Kadrovsko usposobljenost so sicer merili že prejšnji kriteriji, pri čemer se je merilo število zaposlenih in njihova izobrazbena struktura, po novem kriteriju pa so to število delili s številom radijskih programov, ki jih ima izdajatelj.  

S sprejemom teh kriterijev Radio 1, tako do nadaljnjega ne bo mogel več dobiti frekvenc za območja, kjer ni slišen. Na njihovi podlagi je SDRF na seji 17. junija zavrnil njegovo prošnjo za dodelitev frekvence recimo v (rdeči) Ajdovščini.  “Zaposleni na Radiu 1 smo zgroženi in zaskrbljeni nad tem, da je strokovni organ podlegel političnim interesom in sprejel tako nerazumno in nezakonito odločitev,” pravi direktor Tomaž Čop, ki je zoper sklep SDRF vložil tožbo na sodišče.

Radio1, je med levimi volivci kar precej priljubljen. Je očitno ravno zato, odločitev Sveta za radiodifuzijo razburila nekaj levičarskih trobil, da so se spravili nad predsednika sveta Aleša Lipičnika iz stranke SMC. Zanimivo pa je to, da jih to ni motilo takrat, ko je bila ta stranka v koaliciji z Marjanom Šarcem. In prav ta nekdanji “burkež” s Šmarce je bil, skoraj večni, gost radia 1. 

Po viru: Reporter

PM

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.