..
Obveščam Vas, da na naši spletni strani potekajo vzdrževalna dela, zato se vam že vnaprej opravičujemo za morebitne nevšečnosti. Hvala za razumevanje.

Svetlana Makarovič bi rada Prešernovo nagrado in tudi denar, ki pritiče nagradi

Svetlana Makarovič
Svetlana Makarović, Foto: STA/Nova24TV

Letošnje podelitve Prešernovih nagrad je popestrila Svetlana Makarovič, ki celo s protesti v državni zbor od upravnega odbora Prešernovega sklada pričakuje, da ji bo podelil nagrado, ki jo je zavrnila leta 2000. Piše Spletni časopis.

A Makarovičevi se ne gre le a nagrado, ampak tudi za denar, ki iz sklada pritiče nagrajencem. “Leuharska” gibanja se sedaj na vse pretege trudijo, Svetlani Makarovič to zagotoviti. Saj, kot je razvidno iz dopisovanja Svetlane Makarovič, ta računa, poleg Prešernove nagrade, tudi na finančni del, ki ji ga bo zagotovila ministrica za kulturo iz vrst Levice Asta Vrečko. Dopis Svetlane Makarovič, ki protestira, ker upravni odbor Prešernovega sklada noče sodelovati v ponovnem podeljevanju nagrade, ki jo je Makarovičev zavrnila leta 2000, je predsednici državnega zbora Urški Klakočar Zupančič poslal kar  Matej Šurc, levičarski novinar poln nesmislov in sarkazma. Leta 2020 je na primer člane stranke SDS označeval kot rumeno-plave spake, predsednika republike pa kot slinarja!

Dopis Svetlane Makarovič

No in če ostanemo pri “slinastem” dopisu. Znana “novinarčnka” Zgaga in omenjeni Šurc sta bila tista, ki sta vodila propagandni projekt skupine 571 novinarjev, ki so s posebno peticijo druge evropske države poskušali prepričati, da prva vlada Janeza Janše ne bi smela predsedovati svetu Evropske unije.

Toliko o strokovnost in toliko o tem, kam pes taco mili.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
67%
1.3km/h
74%
11°C
14°
8°
10°
Fri
11°
Sat
7°
Sun
3°
Mon
1°
Tue

TWEET DNEVA

 

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.