..
Obveščam Vas, da na naši spletni strani potekajo vzdrževalna dela, zato se vam že vnaprej opravičujemo za morebitne nevšečnosti. Hvala za razumevanje.

Svetlana Makarovič je užaljena. Bo naredila incident na Prešernovi proslavi?

Svetlana Makarovič
slika: Demokracija.si

Do dogovora, da se Svetlani Makarovič leta 2000 podeljeno Prešernovo nagrado izroči na osrednji proslavi ob kulturnem prazniku, ni prišlo. Tako je ostarela Svetlana ostala brez nagrade!

Znana slovenska pesem pravi. “Bolj star, bolj nor!” To bi lahko dejali tudi za Svetlano Makarovič, ki se še vedno ni naučila, da če nekdo ni povabljen na prireditev, tja pač ne pride. A Svetlana pravi, da bo vseeno prišla in to celo na oder.

“To nagrado bi mi radi izročili čim bolj neopazno, na skrivaj, v neki Vili Podrožnik. Rekla sem ne. Predlagala sem, da pridem na oder in povem eno lirično pesem in odidem. To je vse. Če je to njim prav ali ne, pa ni moj problem. Tam bom. Na oder bom prišla ob koncu proslave, ko bodo že vse nagrade podeljene, magari po vseh štirih. Povedala bom to pesem in odšla. To je vse,” je povedala.

Napoveduje, da bo zrecitirala pesem iz svoje zbirke resne poezije, saj satira ob tej priložnosti ni primerna. Na vprašanje, ali bo za vročitev nagrade uradno zaprosila, pa je povedala, da je to njena nagrada. “Prekleto zaslužena je. Prisiljena sem jo bila odkloniti leta 2000, letos je nisem prisiljena odkloniti,” je dodala.

Časi, ko si je Svetlana morebiti res zaslužila Prešernovo nagrado so minili. Pa očitno tudi idej nima več. Tako da ji, preden na vrata potrka Matilda, ostanejo le še podgane.

AVTOMOBILI P.R.
AVTOMOBILI P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
65%
1km/h
0%
11°C
14°
9°
11°
Fri
11°
Sat
7°
Sun
3°
Mon
1°
Tue

TWEET DNEVA

 

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.