..
Obveščam Vas, da na naši spletni strani potekajo vzdrževalna dela, zato se vam že vnaprej opravičujemo za morebitne nevšečnosti. Hvala za razumevanje.

Svetlana Makarovič, se bo lahko obrisala pod nosom za Prešernovo nagrado

Svetlana Makarovič
Svetlana Makarović, Foto: STA/Nova24TV

Levi mediji, ki imajo polna usta neresnic in prilivanja olja na ogenj so razširili novico, da bo Svetlani Makarovič Prešernova nagrada, ki jo je leta 2000 javno zavrnila, izročena na prireditvi 7. februarja v Cankarjevem domu in da program proslave vključuje tudi njen nastop.

Takšen dogovor ni mogoč, saj je organizacija uradnega dela proslave in potrditev njenega kulturno-umetniškega programa v izključni pristojnosti Upravnega odbora Prešernovega sklada (UOPS). Ta se bo držal sprejetega scenarija, o tem je obvestil tudi ministrstvo za kulturo. Scenarij ne vključuje nastopa nekdanje nagrajenke in je pripravljen v skladu z Zakonom o Prešernovi nagradi in Statutom Prešernovega sklada. Piše spletni Večer.

Omenjeni zakon določa, da je vsako leto mogoče podeliti največ dve veliki Prešernovi nagradi. Za ponovno podelitev nagrade v primeru predhodne zavrnitve ni pravne podlage, saj omenjeni zakon zavrnitve ne predvideva. Ker pa je gospa Makarovič formalno dobitnica velike Prešernove nagrade za leto 2000, UOPS ne vidi zakonske ovire za vročitev nagrade nagrajenki v skladu s pravilnim postopkom vročitve oziroma prevzema, ki pa mora biti pred tem pravno in zakonsko reguliran. Postopek pravne in zakonske regulacije do sedaj ni bil sprožen, saj na UOPS s strani gospe Makarovič do sedaj ni bila naslovljena uradna prošnja za vročitev nagrade,” je v izjavi za javnost zapisal Upravni odbor Prešernovega sklada.

Ob občasnem vulgarnem nastopu Svetlane Makarovič, ki nima s kulturo nobene veze je to še dobra novica!

 

AVTOMOBILI P.R.
AVTOMOBILI P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
61%
3.6km/h
0%
13°C
14°
10°
12°
Thu
11°
Fri
11°
Sat
7°
Sun
3°
Mon

TWEET DNEVA

 

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.